تحقیق و بررسی زندگی افراد موفق نشان می دهد که این افراد برای رسیدن به موفقیت از منابع درونی و بیرونی استفاده کرده اند . در بعد درونی این افراد با استفاده از نیروهای ذهنی ،توانایی های قسمت چپ و راست مغز و تغییر افکار و باورهای خود و در بعد بیرونی با یادگیری و استفاده از اهرم های موفقیت (تجربیات افراد ) توانسته اند تحولات شگرفی را در زندگی خود و دنیای پیرامون خود خلق کنند . مطالعه و یادگیری در دنیایی که اطلاعات در هر دو سال یک بار کهنه می شوند و اطلاعات جدیدی ظهور می کنند یکی از راهبردهای این افراد برای موفقیت است . سایت راه موفق به منظور ارایه دوره های آموزشی موفقیت ،ارایه تجربیات افراد موفق ، ارایه محصولات گوناگون در زمینه موفقیت و ... ایجاد شده است. در کنار این امر بزرگ این سایت آشنا نمودن دانش آموزان ، دانشجویان و ... با اصول موفقیت و مسیرهای موفقیت طی شده توسط افراد موفق را یکی از اهداف خود قرار داده است.

محل لوگو

مرضیه مکرمی مدیرعامل شرکت صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان مرودشت


مرضیه مکرمی مدیرعامل شرکت صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی

زنان روستایی شهرستان مرودشت

مرضیه مکرمی تا مقطع کارشناسی تحصیل کرده و از سال ۱۳۸۹ شرکت صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان مرودشت را تاسیس کرده و خود مدیرعامل آن است. در مجموعه تحت مدیریت مرضیه مکرمی ۳۰۰ زن مشغول فعالیت هستند.

لوح تقدیر از مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان روستایی و عشایری، لوح تقدیر از مرکز آموزش بازرگانی استان فارس، لوح تقدیر از فرمانداری شهرستان مرودشت، لوح تقدیر از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت و لوح تقدیر از مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور زنان از جمله جوایزی است که قبل از این جایزه کشوری به دست آورده است. مکرمی عضو جمعیت هلال احمر و مسئول صندوق اعتبارات زنان روستایی است. این صندوق یکهزار و 400 نفر عضو دارد و بیش از 500 نفر از اعضای این صندوق در زمینه‌های کشاورزی و صنایع دستی به طور ثابت و مداوم اشتغال دارند.

مرضیه مکرمی در مورد موفقیت های خودش می گوید :

من اصلاً نمی‌توانم خودم را با ۱۰ سال پیشم مقایسه کنم. آدمی خجالتی و کم‌رو بودم. هیچ وقت فکر نمی‌کردم بتوانم در سطح کلان مدیریتی کار کنم و با مسئولان بلند مرتبه کشور رو در رو حرف بزنم. هیچ وقت فکرنمی کردم از شهرم بیرون بروم چه برسد به اینکه از دست مسئولان کشور جایزه بانوی اول کارآفرین را بگیرم. اما توانستم. تمام این‌ها رویاها و خواسته یک زن روستایی بود. من هم زن روستایی هستم که کنار همه این زن‌ها نفس می‌کشم و زندگی می‌کنم. انرژی و قدرت آنها هم به من کمک کرد تا حالا موفق باشم. من به تنهایی نمی‌توانستم بانوی کارآفرین کشور باشم.

برگرفته از مصاحبه ها ی خانم مکرمی در اخبار و جراید با تلخیص و اضافات

 

مرضیه مکرمی مدیرعامل شرکت صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی  زنان روستایی شهرستان مرودشت
انتشار : ۱۵ تیر ۱۳۹۶

زلیخا عادلی، عامل توسعه خوشه فرش دستباف استان گلستان


زلیخا عادلی، عامل توسعه خوشه فرش دستباف استان گلستان

زلیخا عادلی کارشناس فرش دستباف، متولد 1352 از شهرستان بندرترکمن است که 20سال پیش با ورود به حوزه فرش، فعالیت خود را آغاز کرده و به منظور ارتقا و رشد هنر صنعت فرش به طرح خوشه های صنعتی وارد شده است. وی دوره های آموزشی مختلف را گذرانیده و عامل توسعه خوشه فرش دستباف استان گلستان است. عادلی، معلم بوده و در دبیرستان هم تدریس کرده است. لیسانس کارشناسی فرش دستباف و ارشد مدیریت دارد. می گوید با استفاده از رشته تحصیلی اش، وارد بازار کار شده است. دو فرزند دارد. دختر و پسری که می گوید ایده های بزرگی در سر دارند و قرار است اهداف بزرگی را دنبال کنند. حدودا از زمان دانشجویی وارد بازار کار شده است. اول تا مقطع کاردانی مدیریت بازرگانی خوانده است، اما درسش را در رشته فرش ادامه می دهد و معتقد است که این حوزه را بیشتر دوست داشته و توانسته در این حوزه پیشرفت هایی هم بکند.

عادلی، موسس شرکت گل نگار ترکمن است و به عنوان کارآفرین برتر در کشور انتخاب شده و لوح تقدیر و جوایزی از معاونت حقوقی بانوان ریاست جمهوری دریافت کرده است. در حال حاضر، عامل توسعه خوشه فرش این استان است.

عادلی، چهره ای شاخص در عرصه فرش به شمار می رود و حتی در سال 94 از طرف ماهنامه طره، به همراه محمدجواد ظریف و محمدرضا نعمتی به عنوان چهره های درخشان حوزه فرش دستباف انتخاب شد.

وی در مورد تعریف عامل توسعه می گوید: عامل توسعه، در واقع علاوه بر مدیریت ارتباطی را در میان همه عوامل فرش دستباف ایجاد می کند؛ از طراحی و رنگرزی گرفته تا بافندگی، تهیه مواد اولیه و بازار فروش.

وی در مورد پیشبرد این طرح می گوید: سال اول، پروژه را مطالعه کرده و براساس نقاط ضعف و قوت این حوزه استراتژی تولید، فروش و حضور در بازارها را تدوین کرده ایم. دوره های آموزشی طراحی، بازاریابی، فروش و... از جمله اقدامات این خوشه بوده است. همچنین حضور در نمایشگاه های خارجی برای شناخت بازار، گرفتن سفارش و نمایش کاتالوگ از دیگر اقداماتی بوده که در جهت پیشبرد برنامه ها انجام شده است. نوع نمایشگاه رفتن ما هم با این تفاوت انجام می شود که برای شناخت سلیقه مشتری از کشورهای مختلف است، یعنی دیگر به این صورت نیست که فرش را بدون توجه به بازار عرضه کنیم و بعد بدون فروش برگردانیم.

در مورد سرمایه اولیه و کارآفرینی می گوید :

عادلی با تسهیلات 50 میلیون تومانی توانسته با ثبت شرکت گل نگار ترکمن، در قالب طرح پشتیبان جهت راه اندازی زنجیره تولید فرش دستباف ترکمن برای برای بیش از 20نفر به صورت متمرکز و 100نفر به صورت غیرمتمرکز اشتغال ایجاد کرده است. همچنین در دومین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار با رویکرد زنان اشتغال زا، به عنوان کارآفرین برتر در حوزه فرش انتخاب شده است.

عادلی در میان 72 عامل توسعه کشور، تنها بانویی است که در این عرصه وارد شده است. وی در مورد تعداد بافنده های استانش می گوید: آماری که معمولاً اعلام می شود حدود 70هزار نفر است، اما از این تعداد 36هزار نفر کارت شناسایی دارند و همه این افراد زن هستند. می گوید در منطقه ما مردان فرش نمی بافند و همه بافنده ها زنان هستند و با خنده ادامه می دهد: مردان شهر ما در حاشیه فرش می نشینند و بیشتر انجام کارهایی چون رنگرزی، رفوگری و قالی شویی را بر عهده دارند.

بسته های مدیریتی در حوزه فرش دستباف در حال رشد است و قرار است با این بسته های مدیریتی، نگاه سنتی از تولید تا فروش و صادرات این دست بافته ها تغییر کند.

عادلی با بیان این جملات ادامه می دهد: شاید زمانی که فرش ایران در بازار بی رقیب بود، یکه تازی می کرد، اما الان که رقبای زیادی به بازار آمده اند دیگر آن نگاه سنتی جواب نمی دهد. باید روند تولید، دانش محور و مبتنی بر خواست بازار باشد نه تولید در خانه و عرضه در معتبرترین نمایشگاه های جهانی. عمر خوشه های فرش، تقریباً به 6سال می رسد و ما امیدواریم با این بازارسنجی بتوانیم فرش را از این حالت رکود نجات بدهیم.

در منطقه گلستان فرش اصلی، فرش ترکمن است که الان در بازارهای جهانی فروش ندارد. چون سبک خرید مردم دنیا تغییر کرده و نمی شود رنگ های تکراری را به بازار برد . رنگ قرمز در بازار آلمان جواب نمی دهد و رنگ های سرد و طرح های ساده را بیشتر می پسندند حالا اگر ما باز هم فرش های سنتی را به نمایشگاه دموتکس آلمان ببریم نتیجه نمی گیریم. ما برای برطرف کردن این ضعف کاتالوگ ارائه می دهیم براساس سلیقه آن مردم. آفریقای جنوبی فرش ترکمن را می خواهد، اما این فرش را براساس طرح و رنگ مورد نظرش.

فرش دستباف ایران گران محسوب نمی شود و اگر هم در برابر بعضی از محصولات قیمت بالاتری داشته باشد به دلیل کیفیتش است که هنوز همانند ندارد، اما اینکه ما نمی توانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم به دلیل نبود مجتمع های بزرگ فرش بافی در کشور است.

بنابراین نمی توانیم تولید انبوه داشته باشیم و نمی توانیم تعهدات مان را به سفارش دهنده برآورده کنیم و در قراردادهای تجاری بدقول می شویم، اما وقتی فرش ایرانی هنوز در خانه و براساس زمان بیکاری بانوان و منطبق با طرح های سنتی و قدیمی بافته می شود، راهش به بازارهای جهانی هموار نخواهد بود. الان نقشه های فرش ایرانی را با به روزآوری در هند و افغانستان می زنند. در قیمت گذاری می توانیم رقابت کنیم مثلاً با پایین آوردن تراکم و. . . اما مسئله اصلی همان بحث عدم توانایی برای پاسخ گویی به سفارش های بزرگ تجاری است.

خوشه فرش دستباف استان گلستان شامل تولیدکنندگان فرش دستباف در استان، تأمین ‎کنندگان مواد اولیه، فروشندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان، طراحان، رنگرزها، قالیشویان، رفوگران، تمامی ارگان‎های ارائه‎دهنده خدمات کسب و کار و سازمان‎های دولتی مرتبط و همه ذی نفعان این حوزه است که سعی در برقراری تعاملی پویا میان تمامی ذی نفعان برای دستیابی به هدف اصلی خوشه است.

کمک به ذی نفعان در ایجاد و توسعه یک چشم انداز مشارکتی برای آینده، همچنین تقویت ظرفیت برای عمل بر مبنای چشم انداز مذکور است. محصولات موردنظر در خوشه فرش دستباف استان گلستان، با توجه به اصالت منطقه و ظرفیت رشد آنها شامل فرش‎های ترکمن، نایین، قشقایی، تابلو فرش و گبه است که در راستای بهبود در کیفیت و ارتقاء میزان فروش و صادرات آنها برنامه‎ریزی ‎خواهد شد.

عمده‎ترین نقاط فشار اصلی خوشه فرش دستباف عدم فعالیت‎های مدیریت بازار، عدم شناخت درست از بازارهای فرش و همچنین عدم بازاریابی اصولی و ناشناخته ماندن دست بافه‎های استان است. سعی ما این است که با ترویج بازارهای منطقه‎ای و افزایش در سهم بازارهای داخلی و بنچ مارکت‎های جهانی از یک سو و انجام اقدامات برای صادرات مستقیم دست بافه‎ها و تأمین مواد اولیه در استان از سوی دیگر بتوانیم با ورود به عرصه مستقیم صادرات دست بافه‎ها به افزایش سود 40درصدی از تولیدات خوشه دست پیدا کنیم.

عادلی در مورد نقش این خوشه‎ها در رونق اقتصادی هر منطقه می گوید: با سازماندهی درست صنایع کوچک و متوسط می‎توان به سطوحی از هم‎افزایی دست یافت به ویژه در شرایط کمبود سرمایه و با وجود کشش‎پذیری برای آن در فعالیت‎های دیگر، حداکثر بهره‎برداری را از سرمایه‎های موجود کرد. از میان الگوهای مختلف سازماندهی تولید، خوشه‎های صنعتی از حدود سه دهه است که با اتکا بر سرمـایـه‎هـای قـوام‎یـافـته صنعتی و اجتماعی خـود نقش قابل توجهی در سازماندهی زنجیره تولید صنایع کوچک و متوسط، شکل بازار، توزیع درآمـد و ایجـاد ثـروت در مناطق متعـددی از جهان داشته است.

وی ادامه می دهد که اثـرات قابـل تـوجه توسعه‎ای خوشه ها در کنار دیگر عوامل، موجب تجدیدنظر در برداشت‎های نظریه‎پردازان و طرفداران ادغام‎های عمومی شده است. بیش از یک دهه، اکثر ادغام‎ها از جنبه‎های مالی و مدیریتی با هدف انتقال دانش و کنترل بازار و نه با شکل‎گیری ادغام‎های عمودی در یک یا چند مرکز تولیدی بزرگ صورت می‎پذیرد.

خوشه‎های صنعتی به سبب برخورداری از مزایای متعدد، تأثیر قابل توجهی بر شکل‎گیری استراتژی‎ها داشته و بر اقتصاد تک تک صـنایع و کسب و کـارهـای کـوچـک در شبکه‎های همکاری صنعتی اثر گذاشته ‎انـد.

 برگرفته از مصاحبه های انجام شده با خانم عادلی

زلیخا عادلی، عامل توسعه خوشه فرش دستباف استان گلستان
انتشار : ۱۵ تیر ۱۳۹۶

مینا رامه، مدیرعامل تعاونی روستایی زنان منطقه رامه


مینا رامه، مدیرعامل تعاونی روستایی زنان منطقه رامه

روستای رامه در دل سلسله جبال البرز واقع شده و یکی از روستاهای زیبا و سرسبز استان سمنان است که در فاصله 40 کیلومتری شمال شرقی شهرستان گرمسار و 60 کیلومتری مرکز استان قرار دارد. جمعیت آن نزدیک 700 نفر می‌باشد. این روستا در فصل زمستان دارای آب و هوای سرد و کوهستانی و در فصل تابستان، معتدل است. بارش‌های فصلی به خصوص در تابستان گاه 2 تا 3 روز به طور پیوسته ادامه دارد. عمده شغل مردم این روستا کشاورزی و باغداری می‌باشد.

گیاهان غالب در اطراف روستای رامه عبارتند از؛ درمنه ـ گون ـ آویش ـ باریجه ـ سیرشن اسپرس ـ افدرا ـ سگاله‌ها ـ زرشک ـ اورس ـ شیرخشت ـ آنغوزه.

گفتنی است در این روستا آثار باستانی با قدمت 20008 سال مشاهده شده است که از جمله آن می‌توان به قلعه ضحاک و درخت کهنسال گردو 500ساله اشاره کرد.

مینا رامه، مدیرعامل تعاونی روستایی زنان منطقه رامه، که منشاء خدمات شایان توجهی بوده و افتخارات گوناگونی را در پرونده کاری خود به ثبت رسانده است، این بانوی توانمند، با داشتن مدرک درجه یک از شورای فنی و حرفه‌ای و مدرک گردشگری از فنی و حرفه‌ای ، دارای گواهینامه‌های متعدد آموزشی و اداریست که گواهینامه سلامت غذایی فائو از جمله آنهاست.

رامه با کسب عناوین کارآفرین برتر شهرستان ، زن برتر نان‌آور و نام آور در همایش استان گلستان ، بارها عنوان نمونه از آن خود کرده که مدیر تشکل مردمی نمونه سال 91، زن برتر کشور در سال 91، و تسهیل‌گر نمونه سال 92 استان سمنان برخی از آنها می‌باشد.

از جمله اقدامات چشمگیر و ارزشمند مینا رامه در زمینه ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصاد کشور، تولید عسل صد در صد طبیعی رامه بدون شکر و با خواص دارویی گیاه باریجه است.

در مورد کارآفرینی خودش می گوید : اجداد من نسل در نسل در روستای رامه زنبوردار بوده‌اند پدرم زنبوردار موفق و با تجربه‌ای بود و من نیز از کودکی در کنار او به زنبور و زنبورداری علاقه خاصی پیدا کردم. بعد از فوت پدرم، تنها فرزندی بودم که به صورت جدی کار زنبورداری را ادامه دادم و همیشه اطرافیان و دوستانم را تشویق به این کار زنبورداری نموده و از دادن آموزش به صورت رایگان از آنها دعوت به عمل می‌آورم.

در سال 1378، با پروژه هبله‌‌رود با کمک UNDP که در دشت گرمسار در حال اجرا بود آشنا شدم زیرا روستای رامه نیز یکی از پایلوت‌های این طرح بود. با تشکیل تشکل زنان با 50 نفر عضو خانم فعالیت گروهی را شروع نمودیم؛ ابتدا با کار زنبورداری برای خانم‌‌ها و 500 کندو شروع بکار نمودیم.

بعد از دو سال که هنوز پروژه در حال انجام بود طرح مدیریت مرتع را با کمک بانوان تدوین نموده و با حمایت منابع طبیعی شهرستان گرمسار، به دست‌اندرکاران پروژه ارائه نمودیم که با استقبال مواجه گردید. همچنین توانستیم 2200 هکتار از اراضی حریم روستای رامه را، که به دلیل چرای بی‌رویه دام‌ها از بین رفته و باعث جاری شدن سیلاب‌های ویران‌کننده می‌شود و هر سال به روستا آسیب می‌رساند، بذرپاشی و به صورت دائمی قرقبانی نماییم.

بذرپاشی و مدیریت چرا و قرقبانی تماماً توسط بانوان روستایی انجام می‌پذیرد با این نوع طرح‌ها توانستیم زن روستایی را به خودباوری رسانده و از پشت درهای بسته خانه‌هایشان به عرصه بیاوریم و به مردانمان ثابت کنیم می‌توانیم در کنار و حتی در مواقعی جلوتر از آنها گام برداریم و در اقتصاد خانه نقش‌آفرین باشیم. در سال 1390 با گروه زنان علاقه‌مند به زنبورداری، تشکیل تعاونی روستایی زنان منطقه رامه به ثبت رساندیم و مجدداً، مبادرت به خرید کند نموده و این حرفه را به صورت جدی پیگیری نمودیم.

با شرکت در نمایشگاه‌های مختلف و عرضه محصولات سالم مخصوصاً عسل و فرآورده‌های باغی توانستیم جایگاه زن روستایی را در چرخه تولید غذای سالم به بازدیدکنندگان و مقامات مملکتی برسانیم.

مقدار تولید عسل به طبیعت و خوب و بد بودن فصل بهار بستگی دارد. در چند سال اخیر، به خاطر خشکسالی‌های پی در پی با کاهش تولید مواجه هستیم ولی این مشکل نتوانسته ما را ذره‌ای از هدفمان دور نماید.

در مورد آشنایی با دفتر سازمان ملل در ایران می گوید : از طریق پروژه ملی حبله‌‌رود که از سال 1378 در دشت گرمسار در حال اجرا بود، با دفتر عمران سازمان ملل آشنا شدیم.

برنامه کمک‌های کوچک SGP به عنوان بخشی از تسهیلات محیط زیست جهانی GEF در دفتر برنامه عمران سازمان ملل UNDP اجرا می‌شود حفظ محیط زیست همراه با مردم و اشتغال‌زایی مبتنی بر توان محیطی از ارکان اصلی این برنامه است.

زمینه چنین اقدامات عملی، سازمان‌دهی و ایجاد تشکل‌ها، دسترس به منابع طبیعی و بهره‌مندی از اطلاعات و دانش می‌باشد تا شرایط بهبود اجتماعی و اقتصادی و مدیریت بلندمدت و مناسب ایجاد گردد. این برنامه به حمایت و ارائه کمک ملی از جوامع محلی و سازمان‌های جامع مدنی می‌پردازد تا مردم به شناسایی و ارائه راه‌ حل‌های محلی مؤثر بپردازند، راه حل‌هایی که با حفظ محیط زیست در سطح محلی به حفظ محیط زیست جهانی می‌انجامد.

در مورد صادرات عسل و مشکلات پیش رو می گوید : عسل ما در کوهستانی منحصر بفرد و دور از هر گونه سم و کود شیمیایی تولید می‌شود و صد در صد سالم است مزه این عسل به خاطر گیاه غالب منطقه (باریجه) از عسل‌های سایر مناطق، متمایز می‌باشد.

متأسفانه به خاطر مشکلات دست و پاگیر اداری و کمبود نقدینگی با پیگیری‌های زیاد هنوز نتوانستیم راهی برای صادرات باز نماییم (دلالان در این حیطه استقبال زیادی می‌کنند!) تعاونی کوچک ما به خاطر نداشتن توان مالی برای تهیه دستگاه بسته‌بندی با مشکل مواجه است و هنوز به صورت سنتی این کار را انجام می‌دهیم.

متأسفانه اغلب خریداران بدون توجه به کیفیت جنس، مجذوب زیبایی بسته‌بندی می‌شوند که امیدواریم در آینده نزدیک با بسته‌بندی صنعتی، بر این امر مهم نیز غلبه نماییم.

در مورد اقدامات تبلیغاتی برای معرفی محصولات تولیدی خود چنین می گوید : شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی ، تهیه بروشورهای مختلف تبلیغاتی، ارسال نمونه‌های کوچک و بزرگ به سازمان‌ها و ادارات، آنالیز عسل تولیدی در هر دوره عسل‌گیری و ارائه آن به خریداران، ارسال عسل متقاضیان به درب منزل بدون دریافت حق ارسال از اهم اقداماتی است که در زمینه فعالیت خود انجام داده‌ایم.

در موذد انتظارات خود از مسوولین می گوید : فعالیت تعاونی کوچک ما در این مدت کوتاه، بسیار جالب و چشمگیر بوده و توانسته‌ایم علاوه بر کسب رتبه‌های فراوان در شهرستان و استان ، عنوان نمونه کشوری را در سال 91 کسب نماییم.

امیدواریم که مدیران با در نظر گرفتن فعالیت تعاونی‌ها مخصوصاً تولیدکنندگان محصولات سالم ، کمک‌هایشان را به همان اندازه فعالیت تعاونی در دستور کار خود قرار دهند و با کم کردن مقررات دست و پا گیر اداری، دریافت مجوزهای لازم را برای این تعاونی‌ها تسهیل نمایند.

راهکارهای پیشنهادی برای ارز آوری بیشتر عسل تولید خانم رامه : شرکت تولیدکنندگان و تعاونی‌ها در نمایشگاه‌های خارج از کشور و تقبل هزینه‌های آن، باعث می‌شود زمینه‌ی معرفی عسل با کیفیت تولیدکنندگان کوچک ایران، به خریداران بزرگ خارجی فراهم گردیده و موجب ارزآوری شود.

مدیران می‌توانند با ایجاد فروشگاه‌های دائمی و زنجیره‌ای در شهرهای بزرگ برای عرضه محصولات تعاونی‌های نمونه ، گامی بزرگ در چرخه تولید به مصرف بر دارند تا این تعاونی‌‌ها در طول سال دغدغه‌ای برای عرضه محصولات نداشته و فقط تمام توانشان را برای تولید محصول داشته باشند.

آخر سخن اینکه ای کاش مدیران به وعده‌هایشان به صورت جدی عمل نمایند. چنانکه سال گذشته، به برترهای کشور اعلام نمودند یکصدمیلیون تومان تسهیلات با بهره کم در اختیارشان قرار خواهند داد امّا با گذشت یک سال، هنوز از تحقیق این وعده خبری نیست!

 برگرفته از مصاحبه های انجام شده با خانم رامه

مینا رامه، مدیرعامل تعاونی روستایی زنان منطقه رامه
انتشار : ۱۵ تیر ۱۳۹۶

لعيا رويايي‌ برترين‌ كارآفرين‌ زن‌ كشور


لعيا رويايي‌ برترين‌ كارآفرين‌ زن‌ كشور

لعيا رويايي در سال‌ 1323 درشهر دامغان‌ متولد شد. به‌ علت‌ فوت‌ پدرش‌، از 17 سالگي‌ شروع‌ به‌ كار كرد، ولي‌ كار كردن‌ او باعث‌ نشد تا تحصيل‌ را رها كند. او ليسانس‌ خود را در رشته‌ حسابداري ‌صنعتي‌ گرفت‌ و به‌ دليل‌ ممتاز شدن‌ در دانشگاه‌ به ‌او بورس‌ تحصيلي‌ تعلق‌ گرفت‌ بنابراين‌ در كشور هلند به‌ ادامه‌ تحصيل‌ پرداخت‌ و پس‌ از دو سال ‌فوق‌ ليسانس‌ برنامه‌ريزي‌اش‌ را اخذ نمود.

در كارنامه‌ فعاليت‌هاي‌ علمي‌ او سابقه‌ بيست ‌سال‌ خدمت‌ در وزارت‌ صنايع‌ و موقعيت‌هاي‌خوب‌ شغلي‌ در رده‌ مديريت‌ و تاسيس‌ چندين ‌پروژه‌ كاري‌ در بخش‌ صنعت‌، نشان‌ از تلاش‌ وخدمت‌ صادقانه‌ او دارد. همين‌ امر باعث‌ شد تا وي‌ به‌ عنوان‌ كانديداي‌ وزارت‌ صنايع‌ به‌ كابينه‌دولت‌ خاتمي‌ معرفي‌ شود، اما اين‌ امر محقق‌ نشد، اين‌ بانوي‌ فعال‌ و نمونه‌ در عرصه‌ صنعت‌، سپس‌توسط شريعتمداري‌ وزير بازرگاني‌، به‌ عنوان‌برترين‌ كارآفرين‌ زن‌ كشور معرفي‌ و از او تقديرگرديد.

بعد از بازگشت از هلند و گذراندن دوره‌ فوق‌ ليسانس‌ مديريت‌ بهداشت ‌بيمارستان‌ در دانشگاه‌ تهران مرحوم‌ (مسعودي‌) موسس‌ پلي‌تكنيك‌مرا استخدام‌ كرد. بنابراين‌ از 8 صبح‌ تا ساعت‌ 4عصر در وزارتخانه‌ و پس‌ از آن‌ تا ساعت‌ 10 شب‌تدريس‌ مي‌كردم‌. وقتي‌ هم‌ كه‌ بيكار بودم‌، پروژه‌صنعتي‌ تهيه‌ مي‌كردم‌ و همچنين‌ مشاوره‌ صنعتي‌هم‌ انجام‌ مي‌دادم‌.

در مورد سختی ها و فراز و نشیب های زندگی می گوید : من‌ هنوز ديپلم‌ نداشتم‌ كه‌ در وزارت‌صنايع‌ استخدام‌ شدم‌، در آنجا تايپ‌ منشيگري‌ وبايگاني‌ مي‌كردم‌. البته‌ اين‌ كار براي‌ من‌ مناسب‌نبود. من‌ علاقه‌ خاصي‌ به‌ ادامه‌ تحصيل‌ داشتم‌ وهدف‌هاي‌ زيادي‌ را دنبال‌ مي‌كردم‌. به‌ همين‌علت‌ از هر فرصتي‌ هرچند كوتاه‌ براي‌ مطالعه‌استفاده‌ مي‌كردم‌، پس‌ از اتمام‌ دوره‌ ليسانس‌ درسمت‌ كارشناس‌، براي‌ قيمت‌گذاري‌ كالاهاي‌صنعتي‌ از كارخانه‌ها بازديد مي‌كردم‌، در كنار اين‌كار هم‌ مشاوره‌ صنعتي‌ و هم‌ در دانشگاه‌ تدريس‌مي‌كردم‌.

در مورد فعالیت های خودش می گوید : با تحقيقاتي‌ كه‌ انجام‌ دادم‌، متوجه‌شدم‌ محصولات‌ كشاورزي‌ ما در بازارهاي‌ جهاني‌به‌ علت‌ عدم‌ كيفيت‌ بسته‌بندي‌هايش‌ برد خوبي‌ندارد، حتي‌ با وجود اينكه‌ خود كالا كيفيتي‌فوق‌العاده‌ دارد، اما تمام‌ كساني‌ كه‌ مي‌خواهندخريد كنند، به‌ظاهر بسته‌ نگاه‌ مي‌كنند. به‌ همين‌دليل‌ طي‌ پيگيري‌هايي‌ كه‌ انجام‌ دادم‌، موفق‌شدم‌5/3 ميليون‌ دلار وام‌ ارزي‌ بگيرم‌ و ماشين‌آلات‌ صنعتي‌ وارد كنم‌، تا به‌ بهترين‌ نحو روي‌بسته‌بندي‌ آن‌ سرمايه‌ گذاري‌ كنم‌.

سال‌هاي‌ پيش‌ براي‌ شركت‌ درنمايشگاه‌هاي‌ عرضه‌ محصولات‌ كالا كه‌ در لندن‌،ساحل‌ عاج‌، نيجريه‌... بود مي‌رفتم‌، اما در حال‌حاضر به‌ اين‌ علت‌ كه‌ كار جديدم‌ در صفادشت‌قزوين‌، احتياج‌ به‌ حضور مداوم‌ دارد، نمي‌توانم‌به‌ سفر تحقيقي‌ بروم‌، چون‌ يك‌ لحظه‌ غفلت ‌موجب‌ مشكلات‌ فراوان‌ مي‌شود . البته‌ در حال‌حاضر مشغول‌ مذاكره‌ با چند شركت‌ در دبي‌هستيم ‌، تا از آنجا براي‌ بسته‌بندي‌ سفارش‌ بگيريم‌.

در مورد موفقیت و مسیر پیشرفت خود می گوید : داشتن‌ اعتماد به‌ نفس‌، توكل‌ به‌ خدا،پشتكار و ارزيابي‌ و مطالعه‌ كاري‌ كه‌ قرار است‌انجام‌ شود.

در مورد نقش اعتماد به نفس در موفقیت می گوید :ايمان‌، (من‌ مي‌توانم‌ اين‌ كار را انجام‌دهم‌) و تلاش‌ براي‌ رسيدن‌ به‌ هدف‌ و فكر روي‌آن‌، تا تمام‌ جوانب‌ آن‌ سنجيده‌ شود.

در مورد ورشکست شدن کارخانه ها می گوید : آنان‌موقعيت‌ خود را ارزيابي‌ و روي‌ آن‌ مطالعه ‌نمي‌كنند، البته‌ وزارت‌ صنايع‌ هم‌ مقصر است‌. زيرازماني‌ كه‌ كسي‌ مجوز توليد ماكاروني‌ يا اجاق‌ گاز رامي‌خواهد، با اينكه‌ بازار اشباع‌ شده‌ است‌، امانمي‌گويند ما در حد نياز كشورمان‌، به‌ اين‌توليدات‌ مجوز داده‌ايم‌.

متاسفانه‌ در كشور ما بين‌توليدات‌ رقابت‌ غير معقول‌ وجود دارد وكارخانه‌هاي‌ متعددي‌ با هم‌ رقابت‌ مي‌كنند و اين‌كمي‌ كار را مشكل‌ كرده‌ و شما دائما بايد به‌توليدات‌ خود تنوع‌ بدهيد، گرچه‌ بايد به‌ اينها توليداتي‌ را هم‌ اضافه‌ كنيد، كه‌ زيرزميني‌ توليدمي‌شوند و نه‌ ماليات‌ و نه‌ بيمه‌اي‌ مي‌دهند و نه‌عوارضي‌... البته‌ اين‌ بحث‌ مفصل‌تري‌ را در پي‌دارد، براي‌ مثال‌ براي‌ واحد ما 8 ميليون‌ بيمه‌آمده‌ است‌ كه‌ مبلغ‌ زيادي‌ مي‌باشد.

صندوق‌تامين‌ اجتماعي‌ بسيار متمول‌ است‌، اما از كار فرماتا جايي‌ كه‌ مي‌شود حق‌ بيمه‌ وصول‌ مي‌كند و هيچ‌خدماتي‌ هم‌ ارائه‌ نمي‌هند، ما تا حق‌ بيمه‌ راندهيم‌، دفترچه‌ كارگرها را مهر نمي‌زنند.

در مورد سرمایه و گرفتن وام از بانک ها می گوید : ما هم‌ كه‌ اول‌ اعتبار نداشتيم‌. فكركرديم‌ مي‌خواهيم‌ در چه‌ زمينه‌اي‌ كار و توليدكنيم‌، سپس‌ از راه‌ قانوني‌ اقدام‌ به‌ گرفتن‌ وام‌كرديم‌. در حال‌ حاضر پسرم‌ در حال‌ تهيه‌پروژه‌اي‌ است‌ كه‌ در آن‌ كيك‌هاي‌ دو لايه‌ كه‌تاريخ‌ انقضاي‌ آن‌ سه‌ ماه‌ پس‌ از توليد است‌ را درياسوج‌ توليد كند... يعني‌ فكر كرديم‌ كه‌ بايد دريك‌ منطقه‌ محروم‌ چنين‌ كارخانه‌اي‌ توليد كنيم‌ وكار آفريني‌ انجام‌ دهيم‌.

در مورد کار آفرینی خانم های خانه دار می گوید : بله‌، خيلي‌ كارها را مي‌توان‌ در منزل‌انجام‌ داد. فقط بايد به‌ آن‌ فكر كنند و تمركز داشته‌باشند، اگر خانم‌ها تمام‌ حواسشان‌ را متوجه‌كارشان‌ كنند، حتما پيشرفت‌ خواهند كرد ، همان‌طور كه‌ در عرصه‌هاي‌ مختلف‌ مي‌بينيم‌، زنان‌پيشرفت‌هاي‌ چشمگيري‌ دارند و تاكنون‌ بارها نه‌تنها در ايران‌، بلكه‌ در جهان‌ آن‌ را نشان‌ دادند.

پیشنهادات خانم رویایی برای جوانان :ما بايد نسل‌ جوان‌ را براي‌ زندگي‌آينده‌ تربيت‌ كنيم‌، بايد براي‌ تلاش‌ و رسيدن‌ به‌هدفشان‌ كمكشان‌ كنيم‌ و در اين‌ ميان‌، خانواده‌ها نقش‌ زياد و تاثيرگذاري‌ دارند. خدمت‌ من‌ به‌مردم‌ كشورم‌ براي‌ علاقه‌ به‌ ايجاد اشتغال‌ براي‌جوانان‌ است‌، ولي‌ در نهايت‌ اين‌ خود جوانان‌هستند كه‌ بايد هدفشان‌ را تعيين‌ كنند.

 برگرفته از سایت نظام جامع اطلاع رسانی اشتغال با تلخیص و اضافات

لعيا رويايي‌ برترين‌ كارآفرين‌ زن‌ كشور
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

مهناز بیرانوند صاحب قهوه خانه مهناز


مهناز بیرانوند صاحب قهوه خانه مهناز
مهناز بیرانوند یکی از اهالی خرم‌آباد است که با تلاش و پشتکار بسیار، به ‌همراه خواهرش قهوه‌خانه‌ای در این شهر راه‌اندازی کرده‌است و تمامی مراحل راه‌اندازی کسب و کارش را در شبکه اجتماعی اینستاگرام قرار داده؛ از جستجو برای یافتن مغازه در بنگاه‌های معاملاتی گرفته تا خرید وسایل و تجهیزات. پروفایل قهوه‌خانه مهناز مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار گرفته تا جایی که برخی از دنبال‌کنندگان این پروفایل برای دیدن قهوه‌خانه او از شهرهای دیگر به خرم‌آباد رفتند. او عکس‌های مشتریان قهوه‌خانه را هر از چندی به اشتراک می‌گذارد و بدین ترتیب ازحمایت آن‌ها تشکر می‌کند. سادگی، صمیمیت، پشتکار و امیدواری خواهران بیرانوند دنبال‌کنندگان پروفایل قهوه‌خانه‌شان را بارها به وجد آورده‌است. قهوه‌خانه‌ای که البته در آن غذاهای سالم و بهداشتی ارائه می‌شود و در آن خبری از قلیان و سیگار نیست.
در مورد شروع کار آفرینی خودش می گوید :
من مهناز بیرانوند هستم صاحب قهوه‌خانه مهناز. داستان شروع کارآفرینی ما بدین شکل بود که حدود دو سال پیش به‌همراه خواهرم فرشته، که هردو در آن زمان بیکار بودیم، شروع به پخت غذا برای کارگران ساختمانی کردیم. بعد از گرفتن سفارشات، شب غذاها را نیمه‌آماده می‌کردیم و روز بعد برای ناهار آماده می‌کردیم و تحویل می‌دادیم. درآمدمان خوب بود و خودمان را هم بیمه کرده‌بودیم. سفارشها که بیشتر شد تصمیم گرفتیم کارمان رو توسعه بدهیم. بعد از چند ماه جستجو، مکانی را پیداکردیم و اجاره کردیم. الان به‌طور مستقیم چهار نفر داخل مغازه کار می‌کنیم و سه خانم هم در منازلشان برای آشپزخانه ما غذا تهیه می‌کنند.
از نظر مالی پول ما کافی نبود. همین باعث شد پیداکردن مکانی مناسب زمان زیادی بگیرد. از نظر فرهنگی هم مردم (صاحبان املاک) مایل نبودند که مغازه را به یک زن برای کار قهوه‌خانه اجاره بدهند.
ما تصمیم داریم این آشپزخانه را مجهزتر کنیم و شعبات دیگری هم راه‌اندازی کنیم.
در مورد اشتباهات مرتکب شده در کار آفرینی خودش می گوید :
بله! باید مدت قرارداد مغازه را ۵ساله می‌نوشتیم که این کار را نکردیم. اشتباه دیگر این بود که از ابتدا قیمت‌‌ها را خیلی پایین در نظر گرفتیم و الان که کمی قیمت‌ها را افزایش داده‌ایم بعضی از مشتریان قیمت‌های قبلی را می‌خواهند! اشتباه دیگر مربوط به اندازه مغازه است؛ باید مکان بزرگتری می‌گرفتیم.
مهم‌ترین تجربه‌ام در این کار شناختی است که من از خودم، به‌عنوان یک زن در جامعه کسب و کار مردها، پیدا کردم؛ نه تنها ضعیف‌تر از آنها نیستم، بلکه در برخی از زمینه‌ها حتی قوی‌تر عمل می‌کنم!

پیشنهاد خانم بیرانوند برای کار آفرینان جوان:
توصیه من به کارآفرین‌های جوان این است که اگر تصمیم دارند کاری را شروع کنند حتماً برای مدتی در یک جایی به شکل شاگرد کار کنند.

 برگرفته از سایت خبری تحلیلی کسب و کار

مهناز بیرانوند صاحب قهوه خانه مهناز
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

مژگان روستایی و بهروز سالاروند زوج کارآفرین پرورش کروکودیل


مژگان روستایی و بهروز سالاروند زوج کارآفرین پرورش کروکودیل

خانم مژگان روستایی و آقای بهروز سالاروند زوج کروکودیل پروری هستند که کار خود را با چند کرودکودیل وارداتی در جزیره هنگام شروع کردند و امروز پارک کروکودیل را در جزیره قشم راه اندازی کرده و حتی برای کروکودیل هایشان مشتری های پر و پا قرصی هم دارند. آنها در چند دوره کارآفرین نمونه استان هرمزگان شده اند و به حمایت بیشتر مسئولان نیاز دارند.
در باره راه اندازی پرورش کروکودیل می گوید :
پرورش کروکودیل چون یک بحث خیلی تازه ای در کشور بود راه اندازی اش هم خیلی زمان برد. یعنی اخذ مجوز، ساخت و بعد هم کار پرورش زمان بسیار از ما گرفت. در گام اول کار را به صورت تحقیقاتی شروع کردیم و مرحله به مرحله جلو رفتیم تا ریسک کار پایین بیاید.
اولین بار ایده پرورش کروکودیل از سال 85 بود که مطرح شد اما تا تبدیل بشود به مزرعه پرورش کروکودیل در جزیره هنگام، حدود چهار سال زمان برد. اواخر سال 89 مزرعه پرورش کروکودیل در جزیره هنگام راهاندازی شد که هدف آن پرورش کروکودیل بود. در کنار آن در سال بعد ما وارد فاز توسعهای شدیم. طرح ایجاد پارک کروکودیل نوپک را به عنوان یک پارک گردشگری در منطقه آزاد قشم مدنظر قرار دادیم که این موضوع منجر شد به اینکه در سال 90 فاز اول این پارک راه اندازی شد. در پارک کروکودیل هدف این بود که مردم با خصوصیات زندگی کروکودیل آشنا شوند. در این پارک مردم با مراحل تخم گذاری و رشد و نمو این جانور آشنا می شوند. در کنار کروکودیل در این پارک در جزیره قشم تلاش کردیم از حیوانات دیگر هم برای تنوع استفاده کنیم. حیوانات مخصوص آب و هوای گرمسیری و البته بومی را در این مجموعه گردآوری کردیم و گردشگران در واقع با یک باغ وحش کوچک سر و کار دارند ولی حرفه اصلی ما همان پرورش کروکودیل است که پایگاه اصلی ما در جزیره هنگام قرار دارد.
این مجموعه پارک کروکودیل تقریبا از سال 90 کار خودش را در جزیره قشم شروع کرد الان فاز توسعه آن را در سال 95 به بهره برداری رساندیم که باعث شده که مجموعه بزرگتر شود. بیش از 100 کروکودیل در این مجموعه نگهداری می شوند و فضاهای متنوعی مثل باغچه پرندگان به آن اضافه شده است. فضاهای بازدید از کروکودیل ها به صورت فضاهای جذابی درآمده اند مثلا یک قسمت از مجموعه به صورت یک پل است که از روی محل زندگی کروکودیل های بزرگ عبور کرده است. فضای غار بچه کروکودیل ها خیلی دیدنی هست و در واقع این قسمت ها در فاز توسعه پارک به آن اضافه شده است. در آینده هم بحث توسعه ادامه دارد و امیدواریم که در سالهای آتی مجموعه هایی مثل پارک آهوان و آکواریوم هم به مجموعه پارک کروکودیل اضافه شود.
کروکودیل ها تخمگذار هستند و بعد از حدود 3 ماه کروکودیل ها سر از تخم بیرون می آورند. برای رسیدن به زادآوری، باید در سال اول به طور مداوم دما، رطوبت، آب استخرها و غذای کروکودیل ها مورد سنجش قرار بگیرد و تأثیر عوامل محیطی بر رشد این حیوان را بررسی کرد.
پرورش کروکودیل در جزیره هنگام اولین مجموعه ای بود که راه اندازی شد. روز اول با تعداد خیلی کم کار خود را آغاز کرد.
محموله اول از کشور مالزی شامل هشت سر کروکودیل بود که وارد کردیم اما در حال حاضر خودمان چندسال است که کار تکثیر و پرروش کروکودیل ها را داریم انجام می دهیم. الان مجموعه پارک و مزرعه کروکودیل حدود 100 تا 150 کروکودیل دارد در حالی که فروش به صورت زنده فروشی هم داشتیم که باغ وحش ها و مراکز حیات وحش در کشور از جمله مشتریان ما هستند.
در مورد صادرات کروکودیل می گوید :
به دو دلیل هنوز صادرات نداریم. اول اینکه چون در حال حاضر داریم ظرفیت مجموعه را افزایش می دهیم اولین مشتری فعلا فقط مجموعه خودمان است تا کاملا ظرفیت مورد نیاز تکمیل شود. و دوم اینکه هنوز این نیاز در داخل کشور اشباع نشده که ما بخواهیم مازاد آن را صادر کنیم اگر روزی به این موضوع برسیم که دیگر در داخل مشتری بیشتری نداریم روی بحث صادرات هم کار می کنیم.
در جایی از گفت و گو گفتید که در جزیره هنگام می توانید ظرفیت پرورش کروکودیل را به هزار سر برسانید؟
بله یکی از اصلی ترین برنامه های ما در مزرعه کروکودیل جزیره هنگام این است که به تعداد کروکودیل ها به هزار سر برسد اما در حال حاضر پنجاه سر کروکودیل نگهداری می شود که همگی قابلیت تکثیر دارند.
که حدود پنج سال زمان می برد.
در مورد نحوه سرمایه گذاری و اشتغال زایی طرح می گوید :
از روز اولی که مزرعه راه اندازی شد تا الان حدود 5 میلیارد تومن سرمایه گذاری شده است. در حال حاضر مجموعه ما حدود 25 نفر اشتغالزایی دارد که معمولا این افراد به صورت ثابت هستند اما در ایامی که گردشگر بیشتری به منطقه آزاد قشم می آید مثل زمستان و ایام نوروز، حدود 15 نفر هم موقتا اضافه می شوند. در کنار این، اشتغال زایی های غیرمستقیم هم ایجاد شده است.
در مورد حمایت مسوولین می گوید :
ما انتظارمان خیلی بیشتر است. ما انتظار داریم که در فازهای توسعه ای همکاری بیشتری انجام دهند. مثلا در مرحله اول که پارک را در جزیره قشم راه اندازی کردیم در سال 90 تا به فاز دوم رسیدیم و از جای اول به این مکان جدید نقل مکان کردیم 5 سال زمان برد و این 5 سال عمده وقت ما صرف واگذاری زمین در منطقه آزاد شد. ما فقط یکسال را صرف ساخت و ساز کردیم و مابقی کارها اداری بود که چهار سال به دنبال کارهای اداری دویدن خیلی زیاد است.
امیدواریم در اداراتی که وابسته به منطقه آزاد زمان کمتری برای کارهای اداری تولیدکنندگان و سرمایه گذاران برای پیگیری امور صرف شود تا سرمایه گذار احساس نکند از او حمایتی نمی شود. انتظار دیگر ما معرفی مجموعه در پکیج های اطلاع رسانی و تبلیغاتی جزیره قشم است تا گردشگران از وجود این مجموعه در جزیره قشم مطلع شوند. این مجموعه واقعا در کشورهای اطراف و خلیج فارس منحصر به فرد است.
مجموعه ما به جریان فعالیت های گردشگری در قشم کمک می کند پس طبیعتا این انتظار وجود دارد تا پارک کروکودیل قشم بیشتر به گردشگران ورودی منطقه معرفی شود. بسیاری از بازدیدکنندگان برای چندمین بار از "مجموعه نوپک" بازدید کرده اند یعنی تا حد بسیار زیادی جذابیت در این مجموعه وجود داشته است که گردشگران باز هم به دیدن کروکودیل ها می آیند. البته اخیرا دوستان منطقه آزاد اعلام کرده اند که در تورهای بازدید از جزیره قشم پارک کروکودیل را هم در برنامه گردشگران گنجانده اند.
مجموعه ما در سال 92 کارآفرین برتر استان هرمزگان شد. آن زمان اولین مجموعه از منطقه آزاد قشم بودیم که این عنوان را کسب کردیم. در سال 93 هم مجددا این عنوان را کسب کردیم. در سال 94 به عنوان کارآفرین برتر کشور معرفی شدیم و در مراسمی با حضور وزیر کار و معاون اول رئیس جمهور از مجموعه کروکودیل نوپک قشم تقدیر شد.
نکته ای که در این میان مهم است این است که گزارش معرفی این مجموعه در برهه ای از زمان تیتر رسانه هایی هم چون آسوشیتد پرس و مطلب اول سایت یاهو بوده است.

برگرفته از سایت خبری تحلیلی کسب و کار

مژگان روستایی و بهروز سالاروند زوج کارآفرین پرورش کروکودیل
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

خانم خاور جربانیان کارآفرین موفق گردشگری


خانم خاور جربانیان کارآفرین موفق گردشگری

خاور جربانیان یک زن 48 ساله روستایی است که در سال 1348 در روستای سر ولات متولد شده است. زنی کارآفرین که با یک ایده ساده، یک روستا را آباد کرده و گردشگران زیادی را روانه محل زندگی‌اش کرده است؛ گردشگرانی از گوشه و کنار ایران و حتی کشورهای خارجی. افرادی که آوازه دست پخت مثال زدنی این زن را شنیده‌ و راهی روستای سرولات شده‌اند.
در مورد کار آفرینی خودش می گوید :
اگر خدا نخواهد حتی یک برگ هم از درخت نمی‌افتد، درباره من هم همین‌طور بود. خدا خواست، خدا من را از این روستای کوچک انتخاب کرد. این نظر خدا به روستای ما بود. کارآفرین شدن من کاملا یک اتفاق بود. من و همسرم اکبر لطفی‌نژاد سال 69 با هم ازدواج کردیم و از همان زمان برای کار به قزوین رفتیم. آنجا که بودیم من چون نمی‌توانستم بیکار بمانم در مطب یک دکتر، منشی شده‌ بودم. همسرم هم به‌خاطر تخصصش در نیروگاه برق شهید رجایی کار می‌کرد تا اینکه قرار شد منتقل شود به بندرعباس. وقتی این موضوع را با خانواده‌هایمان در میان گذاشتیم مخالفت کردند. می‌گفتند شما بچه شمالید و در گرمای جنوب حتما اذیت می‌شوید. ما هم به ناچار کار را ول کردیم و برگشتیم به روستای خودمان در سرولات.
در روستای ما کار فقط و فقط کشاورزی بود. حالا یا مردم می‌رفتند در باغ چای کار می‌کردند یا باغ پرتقال، یا سبزی‌کاری و ... شغل دیگری نداشتند. ما هم از وقتی برگشتیم اینجا به همین کار مشغول شدیم، آن موقع یک خانه 70 متری نیمه‌کاره داشتیم که تعمیر کردیم و در آن ساکن شدیم. البته شانسی که داشتیم این بود که خانه ما موقعیت خوبی داشت. یک طرفش رو به دریا بود و یک طرفش رو به کوه و نمای خیلی خوبی داشت. به خاطر همین موقع بازسازی یک بالکن 20 متری رو به دریا زدیم که همه چیز از هم از همین بالکن شروع شد.
سال 74 بود. یک روز من لب همین بالکن نشسته بودم که دیدم یک خانواده با ماشینشان از راه رسیدند. ساعت تقریبا یک ظهر بود. آنها پیاده شدند و تدارکات نهارشان را آماده کردند اما یک دفعه باران گرفت. خیلی آشفته شده بودند که یک دفعه چشمشان به من افتاد و گفتند خانم می‌شود ما بیاییم خانه شما غذا بخوریم؟ من هم قبول کردم و آنها آمدند داخل همین بالکن نشستند. آتش درست کردم غذایشان را کباب کردند و تا وقتی که باران بند بیاید نشستند اما آن موقع دیگر هوا تاریک شده‌ بود. به‌ خاطر همین گفتند می‌شود ما امشب خانه شما بمانیم؟ کرایه‌اش را هم می‌دهیم. آن موقع رسم نبود کسی در این روستا خانه‌اش را به مسافرها اجاره بدهد. با این حال من قبول کردم. آنها ماندند و فردا با هم رفتیم بازار رامسر، ماهی خریدیم، من خودم ماهی‌ها را پاک کردم، سرخ کردم، برنج درست کردم و اینطوری با هم دوست شدیم. موقع رفتن هم گفتند چقدر می‌شود؟ من قیمت نداشتم. همینطوری گفتم هزار تومن. آنها اما 9 هزار تومن به من دادند و موقع رفتن گفتند ما خیلی از دستپخت شما خوشمان آمد. می‌شود دوباره پیش شما بیاییم؟ آن موقع خانه ما تلفن نداشت. من شماره خانه برادرم را دادم و بعد از آن دیگر این خانواده شدند مشتری دائمی من.
آنها اهل اصفهان اما ساکن تهران بودند . بعدها بقیه فامیل‌ها و آشناهایشان را هم آوردند اینجا. همگی از قبل زنگ می‌زدند سفارش باقلا قاتق، ترش تره، میرزاقاسمی و ماهی می‌دادند و بعد می‌آمدند. طوری شد که دیگر من و همسرم کار کشاورزی را رها کردیم. کم‌کم مشتری‌هایم زیادتر شد. مثلا بعضی وقت‌ها مشتری می‌آمد بی‌خبر. می‌گفتم از کجا آدرس گرفتی؟ چرا زنگ نزدی؟ می‌گفت توی آرایشگاه بودم، یک نفر گفت رفتم سرولات خانه خاور خانم، چه غذای خوشمزه‌ای خوردیم. ما هم همینطوری آمدیم و شما را پیدا کردیم. همه اینها باعث شد که کم‌کم فضا را بزرگ‌تر کنیم.
اوایل خواهرزاده‌هایم با من کار می‌کردند بعد کم‌کم بقیه خانواده هم جمع شدند، ما هم فضای رستوران را بزرگ‌تر کردیم و از 70 متر رسیدیم به 500 متر. الان بعد از این همه سال هنوز مشتری‌هایی دارم که می‌آیند می‌گویند خاور خانم، ما توی خانه خودت می‌نشستیم غذا می‌خوردیم.
الان 40 نفر که همگی از اهالی همین روستا و روستاهای اطراف هستند اما روزهای خیلی شلوغ تعدادشان 60 نفر هم می‌شود با خاور خانم کار می کنند.
خانم جربانیان در مورد دلیل موفقیت خودش می گوید :
دلیل این موفقیت فقط لطف خداست. من خدا را شکر می‌کنم که نام روستایم نه فقط در استان گیلان که در کل کشور مشهور شد. خوشحالم که به‌ خاطر حضور هر روزه گردشگرها و مسافرها، نه‌تنها جمعیت روستایمان کم نشده که بیشتر هم شده است. وجود گردشگرها برای خیلی‌ها ایجاد اشتغال کرده است. مثلا اینجا خانه اجاره می‌کنند یا ترشی و خوراکی محلی می‌خرند، بعضی روستایی‌ها صنایع دستی می‌فروشند. خلاصه با وجود گردشگرها رونق به روستای ما آمده است.
هنوز هم خودش غذا درست می کند و می گوید :
باور کنید تا همین یک سال پیش، حتی قابلمه‌ها را هم خودم جا‌به‌جا می‌کردم. الان هم با اینکه آشپز دارم اما همه مواد را خودم می‌خرم و تا از راه می‌رسم می‌روم سر قابلمه‌ها و مزه همه غذاها را می‌چشم. مثلا می‌گویم حلیمه خانم نمک این باقلا قاتق کم است و ... .
در مورد بازار گردشگری می گوید :
در روزهای خیلی شلوغ بیشتر از هزار نفر را هم غذا داده‌ایم اما روزهایی مثل امروز 200 نفر ناهار مهمان ما هستند.
مهمان خارجی هم خیلی زیاد دارد. خیلی وقت‌ها شده از کشورهای دیگر توریست آمده سرولات، فقط برای اینکه اینجا غذا بخورد. بعد گفته که من تعریف غذای شما را از دوستانم شنیده بودم.
در مورد شناخت خودش توسط گردشگران می گوید :
نه فقط خارجی‌ها که خیلی از ایرانی‌ها هم باورشان نمی‌شود من همان خاور خانم باشم. خب در نظر خیلی‌ها یک صاحب رستوران که 20 میلیارد تومان خرج رستورانش کرده، هیچوقت اینطوری مثل من ساده نمی‌گردد، به‌خاطر همین هی می‌پرسند شما خود خاور خانم هستید؟ من هم می‌گویم بله، خود خودش هستم.
برگرفته از سایت خبری کسب و کار با تلخیص و اضافات

خانم خاور جربانیان کارآفرین موفق گردشگری
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

دکترعبدالله سلیمی استاد شیمی دانشگاه کردستان


دکترعبدالله سلیمی استاد شیمی دانشگاه کردستان

دکتر عبدالله سلیمی در سال 1346 در شهرستان بانه متولد شد . پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و متوسطه در سال 1369 مدرک کارشناسی شیمی را از دانشگاه مازندران دریافت کرد. پس از اتمام تحصیلات کارشناسی در سال 1372 مدک کارشناسی ارشد شیمی تجزیه را از دانشگاه تبریز دریافت کرد . در سال 1377 دکترای شیمی تجزیه را از دانشگاه تربیت مدرس دریافت نمود.

در سال 1377 عضو هئیت علمی دانشگاه کردستان می شود.از دیماه 1378 تا اسفند 1381 و از بهمن ماه 1383 تا امروز معاون پژوهش و تحقیقات دانشگاه کردستان می باشد.زمینه اصلی فعالیت دکتر عبدالله سلیمی :ساخت و بکارگیری نانوذرات و نانولوله های کربنی در طراحی حسگرها و زیست حسگرها می باشد.

پروفسور عبدالله سلیمی یکی از دانشمندان برتر ایرانی در زمینه ی شیمی و نانوفناوری است . وی تاکنون ۳۲ مقاله ISI در زمینه ی نانو منتشر نموده است که در ۲۹ مقاله به عنوان مسئول پروژه فعالیت نموده است . وی در مجموع ۵۰ مقاله در نشریات بین المللی منتشر کرده است که به یکی از آنها ۶۷ بار استناد شده است و نکته بسیار جالب شاخص H ایشان است که برابر با ۱۶ می باشد!ضمنا ایشان نفر نهم از ده پژوهشگر برجسته ایرانی می باشند.

نکته جالب در مورد پروفسور سلیمی ویژگی های اخلاقی برتر ایشان است . پروفسور فردی آرام ، مهربان ، متواضع ، پرتلاش و دلسوز است .

دکتر عبدالله سلیمی استادتمام کردستانی در تازه‌ترین اعلام پایگاه استنادی طلایه‌داران علم تامسون رویترز (ISI-ESI) که بر اساس فعالیت 10 سال اخیر پژوهشگران به ارائه فهرستی از دانشمندان برتر دنیا می‌پردازد به عنوان عضوی از یک درصد دانشمندان برتر دنیا و یکی از نخبگان برجسته علمی جهان معاصر معرفی شد.

برگرفته از سایت های شهرستان بانه با تلخیص و اضافات

دکترعبدالله سلیمی استاد شیمی دانشگاه کردستان
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

دکترحسن بیورانی استاد مهندسی الکترونیک دانشگاه کردستان


دکترحسن بیورانی استاد مهندسی الکترونیک دانشگاه کردستان

حسن بیورانی در سال 1346 در اطراف سردشت متولد شد. دوره دبستان و راهنمایی را در شهر بانه و دوران دبیرستان را در سه شهر بانه، تهران و ارومیه به پایان رسانده است . در مورد اهداف خود می گوید : از سوم راهنمایی تمام هدف های خود را مشخص کرده بودم. به رشته ی الکترونیک خیلی علاقه داشتم. به همین دلیل از همان ابتدا دوست داشتم که از یک جایی شروع کنم، به طوری که وقتی اول دبیرستان بودم، به همراه پدرم برای یادگیری به یک تعمیرگاه رادیو و تلویزیون رفتم . ولی آنجا هم خیلی موثر نبود پس به پیشنهاد برادرم تصمیم گرفتم که به تهران بروم و همزمان با گذراندن دوم دبیرستان در آنجا در یک دوره ی رسمی آموزش رادیو و تلویزیون شرکت کنم. سپس به بانه برگشتم و چون بانه در آن زمان در شرایط جنگی بود به ناچار سوم دبیرستان را بدون معلم یعنی به صورت خودخوان سپری کردم و چون سال چهارم دبیرستان را هم نمی شد بدون دبیر بخوانم ، خانواده ام با تلاش برادر بزرگم (علی) به شهر ارومیه نقل مکان کردند. وقتی نتیجه ی کنکور اعلام شد من در سردشت بودم و اطلاعی از آمدن نتیجه ها نداشتم . خانواده ام که خودشان هم دیر فهمیده بودند به هر نحو ی که بود، با من تماس گرفتند. رتبه ام خوب بود. وقتی به ارومیه رسیدم حدودا دو ساعت برای تعیین رشته وقت داشتم چون ساعت11 به ارومیه رسیدم و ساعت 2 باید آن را تحویل پست می دادم، پس با عجله کد تمام رشته های الکترونیک را وارد کردم حتی بدون اینکه اولویت شهر ها را در نظر بگیرم. شهریور که جواب کنکور آمد، من مهندسی الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد قبول شده بودم.

در مورد تحصیلات و زندگی خودش می گوید: لیسانس را در فردوسی مشهد به پایان بردم و چون در دانشگاه خیلی بهم سخت گذشته بود اصلا قصد ادامه تحصیل نداشتم.24 سالم بود و با خانمم که فارغ التحصیل رشته مامایی دانشگاه اصفهان بودند و دربیمارستان بانه مشغول به کار بودند ، نامزد کردم . دوست داشتم کار کنم ولی در بانه برای یک فارغ التحصیل الکترونیک کاری نبود . باید نزدیک ترین جا رو انتخاب می کردم پس با یکی از دوستام که در سنندج بود یک شرکت زدیم ولی بعد از چند ماه خبر اومد که باید سربازی برم . چون مدیر آن شرکت من بودم پس تصمیم گرفتم که در آموزش و پرورش سنندج امریه بگیرم و سه ماهی که اجباری بود را گذراندم ولی روزی که اسامی افراد امریه دار رو می خواندند با کمال تعجب دیدم اسم من توی لیست نیست. کلی این ور اون ور دنبالش رفتم و تلاش کردم ولی گفتند همینه که هست و تازه گفتند امکان ادامه خدمت سربازی برای شما در استانهای کردستان و آذربایجان غربی وجود ندارد. نمی تونم بگم چه حالی داشتم، تمام برنامه ریزی هام به هم خورده بود. به ناچار به شرکت رفتم و مساله رو بهشون گفتم ودر کمال ناباوری استعفانامه رو از شرکتی که خودم در به وجود آوردنش سهیم بودم نوشتم. در آن لحظات فقط دعا می کردم که جاهای دورتری چون سیستان و بلوچستان و خراسان نیفتم. ولی خوشبختانه در امتحانی که برای مرکز آموزش تحقیقات الکترونیک و مخابرات نزاجا می گرفتند من جزو سه نفر پذیرفته شده بودم. چیزی که می تونم از اونجا بگم اینکه آدم های واقعا آکادمیک و باسوادی آنجا بودند، محیطی که کاربرد رشته خودم را می دیدم و همانجا بود که به ادامه تحصیل آن هم در گرایش کنترل علاقه مند شدم. این دوره را به عنوان نقطه عطفی در زندگی علمی خود می دانم. سه ماه قبل از اینکه سربازیم تموم بشه برای امتحان کارشناسی ارشد شرکت کردم و در دانشگاه خواجه نصیر پذیرفته شدم. در دوران ارشد بالاترین معدل را کسب کردم و به همین دلیل پیشنهاد ادامه تحصیل در دوره ی دکتری بدون کنکور را دریافت کردم. ولی به خاطر زندگی مشترک تعطیل شده ام قبول نکردم و بلافاصله به کار در شرکت برق منطقه ای غرب مشغول شدم. به مدت 4 سال کارشناس مطالعات سیستم، مسئول پروژه AOC، و مدیر دفتر تحقیقات شرکت برق منطقه ای غرب بودم و همزمان در مجتمع آموزشی غرب، دانشگاههای رازی و کردستان تدریس می کردم. ولی بعد از مدتی احساس کردم دیگر آنجا چیززیادی برای یاد گرفتن وجود ندارد. سال1380 بود که به دانشگاه کردستان آمدم و به عنوان مربی مشغول به کار شدم. بعد از یک ترم احساس کردم که باید ادامه تحصیل بدم. رزومه ی خود را برای بورس تحصیلی به دو کشور ژاپن و انگلستان فرستادم که در دانشگاه شیفلد انگلستان و 7 دانشگاه معتبر ژاپن بورس تحصیلی ام پذیرفته شد. پس از مشورت با همسرم و سایرین دانشگاه اساکای ژاپن را برای ادامه ی تحصیل انتخاب کردم. آنجا 6ماه دوره ی آموزش زبان ژاپنی داشتم وقانون این بود که بعد از گذراندن یکسال، تحت عنوان "دانشجوی بی درجه" درامتحان ورودی دانشگاه شرکت کنی. پس از گذشت دو ماه از شروع کلاس زبان ژاپنی به آزمایشگاه استادم رفتم. آنجا کار می کردم و در حدی فعالیت کردم که استادم گفت که در مورد شما به گذراندن یک سال “دانشجوی بی درجه” نیازی نیست و در امتحان ورودی دانشگاه شرکت کن. همین کار را کردم و قبول شدم. وارد دوره ی دکتری شدم. بعد از دو سال بیش از 10 مقاله ی مجله ای معتبر و 20 کنفرانس بین المللی داشتم. چیزی که برای دفاع دوره ی دکتری لازم بود 3 مقاله ی مجله ای معتبر و 5 کنفرانس بین المللی بود.عصر روزی که روز قبلش نتایج کارم را به استادم ایمیل کرده بودم، استادم آمد و به زبان ژاپنی گفت: "حسن ماتتی کوداسای" که معادل جمله انگلیسی “Hassan stop please” است و به معنی "حسن کافیست، لطفا دست نگهدار!" می باشد. او گفت که ما تصمیم گرفته ایم که به عنوان جایزه تو را دو ساله فارغ التحصیل کنیم. سه ماه قبل از فارغ التحصیلی برای امتحان بورس JSPS
(Japan society for promotion of science) در مقطع postdoctoral شرکت کردم و پذیرفته شدم.در سال 2006 این دوره را که دو سال به طول انجامید به پایان رساندم. استادم که از تصمیم برگشت من به ایران اطلاع پیدا کرده بود گفت که شاید پشیمان شوی پس جایت را در مقام استادیاری تا 6 ماه برایت رزرو می کنیم. در سال 85 بود که به ایران برگشتم. بعد از یک سال تدریس در دانشگاه کردستان احساس کردم که دوباره به یک کار تحقیقاتی نیاز دارم. در همین زمان محققان استرالیایی که نتایج تحقیقات من را در زمینه ی کاری خودشان جالب یافته بودند مرا به عنوان استاد مدعو به دانشگاه صنعتی کوئینزلند دعوت کردند. پیشنهاد ایشان را پذیرفتم و به مدت یک سال تحصیلی (87-86) را آنجا بودم و سپس به دانشگاه کردستان برگشتم. تالیف حدود 5 مقاله و یک کتاب از نتایج کارهایم در آنجا بود. بعد از یک سال از طرف یک دانشگاه در ژاپن دعوت شدم تا به عنوان استاد و برای تدریس و تحقیق به آنجا بروم. تالیف حدود 15 مقاله و یک کتاب نیز از نتایج کارهایم در مدت یکسال اقامت در آنجا بود.

برگرفته از سایت بانه پدیا با تلخیص و اضافات

 

 

دکترحسن بیورانی استاد مهندسی الکترونیک دانشگاه کردستان
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

دکتر شادپور ملک پور دانشمند جهاني ISI از سال 1382 تا کنون و استاد شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان


شادپور ملک پور دانشمند جهاني ISI از سال 1382 تا کنون و استاد شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان

دكتر شادپور ملك پور پس از اتمام تحصيلات دبيرستاني خود در دبيرستان شهيد بهشتي رشت (شاپور سابق)، در دانشگاه شهيد بهشتي تهران (ملي سابق) در رشته شيمي در مقطع كارشناسي مشغول به تحصيل شد . پس از اخذ ليسانس شيمي، براي ادامه تحصيل به كشور آمريكا عازم شد و در دانشگاه ميشيگان شرقي تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد در رشته شيمي آلي پليمرها را ادامه داد. پس از اخذ كارشناسي ارشد براي ادامه تحصيل در مقطع دكترا عازم دانشگاه فلوريدا شد. در سال 1363 موفق به دريافت درجه دكترا در رشته شيمي آلي پليمرها شد، سپس دو سال در همان دانشگاه مشغول انجام كارهاي تحقيقاتی به صورت فوق دكترا شد. ايشان بيش از 60 دانشجوي دكترا و کارشناسی ارشد در رشته شيمي آلي پليمرها تربيت کرده‎اند. دکتر ملک پور تا كنون بيش از 345 مقاله ISI در مجلات معتبر بين المللي، 400 مقاله در كنفرانس‎هاي مختلف بين المللي داخلي و خارجي ارائه داده‎اند. همچنين ايشان سه مورد کتاب تاليف نموده و موفق به ثبت 17 مورد ثبت اختراع داخلي شده اند. ايشان دبيري پنجمين سمينار تخصصي شيمي آلي ايران, همکاري با کنفرانس‎هاي علمي تخصصي به صورت عضويت در کميته‎هاي علمي, اجرايي و داوري, عضويت در هيات تحريريه مجله علوم و تکنولوژي پليمر و Iranian Polymer Journal , عضويت در انجمن پليمر ايران و انجمن شيمي ايران, داوري تعداد زيادي از مقالات مجلات بين المللي داخلي و خارجي، سرپرستي دانشکده شيمي دانشگاه صنعتي اصفهان به مدت 3 سال, معاونت پژوهشي دانشکده شيمي, برنده رتبه دوم طرح علوم پايه جشنواره شيخ بهايي, پژوهشگر نمونه استان اصفهان, پژوهشگر نمونه دانشگاه صنعتي اصفهان, دانشمند نمايه جهانيISI از سال 1382 تا کنون، برنده رتبه اول پژوهش بنيادي بيست و يکمين جشنواره بين المللي خوارزمي, اخذ جايزه COMSTECH در بيست و يکمين جشنواره بين المللي خوارزمي, کسب عنوان پژوهشگر پراستناد دانشگاه صنعتي اصفهان براي چند بار, اخذ جايزه پژوهش و نوآوري بنياد ملي نخبگان در سطح يک در سال 1386, دانشمند برتر کشورهاي اسلامي در سال 1387, کسب عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه صنعتي اصفهان در سال 1387 و تقدير وتشکر در سي‎امين سال تاسيس دانشگاه صنعتي اصفهان در سال 1387، استاد راهنماي نمونه پايان نامه ها و رساله هاي تحصيلات تکميلي در سال 87-1386، اخذ لوح تقدير از انجمن شيمي ايران در سال 1388 به مناسبت قرار گرفتن در ليست يک درصد دانشمندان پراستناد شيمي دنيا، که در پايگاه اطلاعات علمي ISI نمايه شده است، عنوان شيميدان آلي برجسته کشور در سال 1389 از طرف انجمن شيمي ايران، پژوهشگر برتر گروه علوم پايه در سطح کشوري در سال 1389 و اخذ لوح تقدير از استاندار اصفهان در هفته پژوهش به خاطر قرار گرفتن در ليست دانشمندان جهاني ISI در سال 1389 را در سابقه کاري خود دارد.
زمينه تخصصي ايشان ساخت مولکول‎هاي فعال نوري و مولکول‎هاي ناجور حلقه جديد با روش‎هاي مختلف است. بيشتر اين ترکيبات به عنوان مونومرهاي جديد براي ساخت و شناسايي پليمرها به کار مي‎روند و در اين زمينه تعداد زيادي پليمرهاي فعال نوري جديد و پليمرهاي ناجور حلقه جديد با استفاده از روش‎هاي مختلف از جمله تابش ريز موج، استفاده از مايعات يوني و پليمرشدن در حالت جامد در محيط سبز و محيط‎هاي متداول براي اولين بار در دنيا معرفي کرده‎اند. همچنين در سال هاي اخير کليه زمينه تخصصي فوق به سمت نانوفناوري براي ساخت و شناسايي نانوکامپوزيت هاي زيستي و پليمرهاي فعال نوري زيست تخريب پذير سوق داده شده است و نتايج درخشاني را به دنبال داشته است.

برگرفته از صفحه شخصی دکتر شادپور ملک پور در دانشگاه صنعتی اصفهان

دکتر شادپور ملک پور دانشمند جهاني ISI از سال 1382 تا کنون و استاد شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان
انتشار : ۱۴ تیر ۱۳۹۶

محمد رضا گرامی بزرگترین واردکننده بی پول دنیا


محمد رضا گرامی بزرگترین واردکننده بی پول دنیا

در جوانی به همراه یکی از دوستانش از یزد به تهران آمد. حاج اقا گرامی، موسس کارخانه گلستان و واردکننده خودرو هیوندای به ایران نوجوانی خود را در فقر مطلق گذراند. پدرش وقتی گرامی، سنی کمتر از ده سال داشت خانواده را رها کرد و به تهران آمد. پدر در تهران ازدواجی مجدد کرد و خانواده خود را برای همیشه به فراموشی سپرد. مادر وادار شد برای تامین هزینه های زندگی خود و فرزندانش به کار سخت بپردازد. مادر محمد گرامی در خیاط خانه ای به کار پرداخت و برای دوخت یک پیراهن دو قران و نیم اجرت می گرفت. محمد ده ساله بود که مجبور شد تحصیل را رها کند. مدتی بعد برای کار به حجره حاج علی اکبرریسمانی از تجار مشهور و نیکوکار یزد رفت. محمد به دلیل اعتقادات مذهبی به سرعت مورد اعتقاد حاج علی اکبرقرار گرفت. محمد طی دوره شاگردی برای تاجراصفهانی صد تومان سرمایه بدست آورده بود. او به همراه دوستش رهبر به تهران امد تا زندگی خود را تغییر دهد. هر دو تصمیم می گیرند، با همان سرمایه اندک در سن 19 سالگی به خرید و فروش بپردازند. حاج اقا گرجی موسس کارخانه چای جهان مدتی بعد در تهران با محمد اشنا می شود. او از گرامی دعوت می کند تا ویزیتور محصولاتش شود. محمد هر روز صبح از خیابان پانزده خرداد تهران تا پل حافظ را پیاده طی می کرد تا برای چای جهان مشتری پیدا کند. چند ماه بعد حاج آقا گرجی دوچرخه ای برای او تهیه میکند تا فشار کار قدری برای محمد کمتر شود. در سن 21 سالگی به توصیه مادر ازدواج می کند. 2 هزار تومان سرمایه از ویزیتوری جمع اوری کرده بود و بدون برگزاری مراسم عروسی مفصل زندگی مشترک را آغاز می کند. چند ماه بعد محمد تصمیم می گیرد به جای کار برای چای جهان به صورت شخصی به خرید و فروش بپردازد. با سرمایه ای اندک و البته اعتباری که کسب کرده بود دفتری برای توزیع چای راه اندازی می کند. ده نفر پرسنل برای دفترشان استخدام کردند در سال 1344 تعداد کارمندانشان به 60 نفر رسید و انباری 1000 متری در میدان شوش تهران خریداری کردند. کارخانه گلستان در همین انبار تاسیس شد. سرمایه ها که قدری افزون شد دستگاهی برا یسته بندی چای وارد کردند. همزمان به شراکت با حاج علی اکبربرخوردار پرداخت و مرغداری هم در میدان پونک تهران راه اندازی کردند. همین مرغداری سال های بعد به انبار اصلی چای گلستان بدل شد. محمد پس از 5 سال کار سرمایه ای کسب کرد. فرزندانش را برای تحصیل به امریکا فرستاده بود. پس از بازگشت آنها تصمیم به واردات خودرو گرفتند و شرکت ایران سرعت را با ایده واردات از کارخانه هیوندای بنیان گذاشتند. کسب و کار خانواده با توزیع انواع کالاهای کارخانه گلستان رونقی دوباره پیدا کرد. محمد گرامی تا لحظه مرگ در سال 87 یک بیت شعر را که در یزد به خاطر سپرده بود به دیوار اتاقش زده بود: آنها که خاک را به نظر کیمیا کنند/ آیا شود گوشه چشمی به ما کنند.

شعار او در زندگی و سال های سخت کار همیشه این آیه قرآن بود:« نه بترسید، نه غصه بخورید. شما بهترین هستید اگر ایمان به خدا دارید. شکست آغاز موفقیت است چون انسان را متوجه خدا می کند و از او کمک می گیرد

برگرفته از سایت اقتصاد ایرانی و سایر سایت ها با تلخیص و اضافات

محمد رضا گرامی بزرگترین واردکننده بی پول دنیا
انتشار : ۱۳ تیر ۱۳۹۶

محسن آزمایش موسس کارخانه آزمایش


محسن آزمایش موسس کارخانه آزمایش

بدون ارث پدری و حتی سرمایه اولیه کارش را از شاگردی در بازار تهران اغاز کرد. مدت ها در کارگاه های کوچک کار میکرد و سرمایه های اندکش را جمع می کرد تا روزگاری کار بزرگی انجام دهد. هزینه های خانواده پس از مرگ پدر بردوش او بود. محسن آزمایش موسس کارخانه آزمایش و یکی از مشهورترین تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران روزهای سخت جوانی را هرگز از یاد نمی برد. او حتی برای راه اندازی کارگاهی کوچک درخیابان فدائیان اسلام تهران هم پول کافی در اختیار نداشت و به همین دلیل سال ها شاگردی کرد. حاصل فعالیت های شبانه روزی او طی ده سال تنها 100 هزارتومان سرمایه شد. خانه را فروخت و هرچه داشت را برای راه اندازی کارگاهای برای تولید صندلی هزینه کرد. وضع زندگی او قدری سرو سامان می یافت که مادرش فوت کرد. محسن آزمایش مدتی در افسردگی مرگ مادر بود. چند ماه بعد بازهم به کارخانه بازگشت تا کسب وکار را آغاز کند ولی این بار اتفاق ناگواری دیگر رخ داد. کارخانه او به دلیل حادثه ای ناخواسته در آتش سوخت. او بازهم به همان مرد بدون سرمایه بدل شد. محسن ازمایش این بار تصمیم می گیرد خانه اش را بازهم بفروشد و کسب وکاری تازه راه اندازی کند. تا سال ها بعد او نقل می کرد آتش سوزی در کارخانه عمدی بوده است. محسن آزمایش بعد از این حادثه اصلیترین کارخانه خود را تاسیس کرد. محسن ولی هنوز توانی وعلاقه ای برای ادامه زندگی داشت. او قصد کرده بود تا در زندگی رسم بزرگی بیاموزد وشیوه مردان اسطوره ای را پیش گیرد از همین روی زمینی در جاده تهران نو، خریداری می کند تا این بار بیرون شهر پایه های کسب وکار خود را گذارد. کارگاه در سال 1336 سوخته بود و در سال 1337 کارخانه جایگزین کارگاه کوچک شده بود سال 1344 سرمایه اولیه کارخانه محسن به 30 میلیون ریال رسیده بود. سال 1347 سرمایه اولیه به 200 میلیون ریال رسید. او کمی بعد زمینی به مساحت 185 هزار متر در کیلومتر 10 جاده آبعلی خرید تا به مجموعه سابق افزوده شود و بازهم زندگی را از سرگیرد. محسن ازمایش به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران بدل شد. او سرمایه اولیه کسب و کارش را از راه شاگردی در بازار تهران کسب کرده بود.

برگرفته از سایت اقتصاد ایرانی با تلخیص و اضافات

محسن آزمایش موسس کارخانه آزمایش
انتشار : ۱۳ تیر ۱۳۹۶

علا الدین میرمحمد صادقی پدر صنعت گچ ایران


علا الدین میرمحمد صادقی پدر صنعت گچ ایران

علا الدین میر محمد صادقی متولد اصفهان است. لقب پدر صنعت گچ ایران را به او داده اند. پدرش روحانی زاده ای ساده در محلات فقیرنشین اصفهان بود. برادربزرگترش از دوران کودکی در بازار اصفهان کار می کرد. روحیات خانواده مذهبی است و همچنان این روال طی نزدیک به 6 دهه باقی مانده است. علاالدین میرمحمدصادقی، اکنون یکی از موفق ترین کارآفرینان ایران به شمار می رود. او دوران کودکی سختی را گذراند. مکتب خانه می رفت. مدتی بعد هنگامی که از 13 سالگی مجبور به کار در بازار اصفهان شد تحصیل شبانه را پیش گرفت. هزینه خانواده از طریق فعالیت دو برادر در بازار اصفهان تامین می شد. پدر روحانی هم هرازچندگاهی به دلیل فعالیت های سیاسی علیه حکومت رضاخان راهی زندان می شد. مدتی بعد پدرچهره در نقاب خاک کشید. بهاالدین برادر بزرگتر تصمیم گرفت، ستازه بختش را در تهران بجوید. او راهی پایتخت شد و حجره ای کوچک برای فروش قماش اجاره کرد. چند ماه بعد نامه ای برای علاالدین نوشت و از برادر هم دعوت کرد راهی تهران شود. اوج گیری خانواده از همین نقطه آغاز شد. علاالدین و بهاالدین در تهران و سرای اصفهانی های بازار به سرعت شناخته شدند. ویژگی برجسته آنها تدین بود. علاالدین برای خرید پنه به شهرستان های مختلف سفر می کرد و بهاالدین در بازار تهران مقدمات فروش آنها را مهیا می کرد. ده سال از کار سخت گذشت تا سرمایه ای جمع شد. خانواده بهاالدین و علاالدین در تمام این سال ها در کنار هم در یک خانه در جنوب تهران زندگی می کردند. انها در بازار تهران مشتری های بسیاری پیدا کرده بودند. حجره شان محل رفت و آمدها شده بود. ستاره بخت شان ولی زمانی طلوع کرد که اولین پیشنهاد سرمایه گذاری در صنعت به آنها ارائه شد. علاالدین در جریان سفرهای بسیار به شهرهای مختلف متوجه نیاز کشور به سیمان و گچ شده بود. او انباری در بازار تهران اجاره کرد و از دورافتاده ترین نقاط کشور سیمان به تهران می آورد. مدتی بعد به فکر تاسیس کارخانه گچ افتاد. هر دو برادر به سمنان رفتند و یک معدن به نام خود ثبت کردند. کارخانه گچ سمنان- مازندران به سرعت تاسیس شد. مدتی بعد سرمایه های خانواده افزودن ترشده بود. مهندس سالور پدر مهندسی سیمان ایران به انها پیشنهاد سرمایه گذاری در سیمان فارس- خوزستان و سیمان صوفیان را ارائه داد. هر دو کارخانه به در آستانه ورشکستگی بودند. برادران میرمحمدصادقی ولی تصمیم به خرید آنها گرفتند. تمام تلاش خود را برای رونق دوباره کارخانه ها به کار بستند. هر دو کارخانه به سوددهی رسیدند. همزمان خبررسید بازار ایران اشباع شده است و علاالدین برای توسعه بازار راهی کشورهای حاشیه خلیج فارس شد. او کویت را برای صادرات انتخاب کرد. صادرات سیمان و گچ به کویت هم سود بسیاری برای انها به ارمغان آورد. اما همچنان حلقه صنعتی خانواده تکمیل نبود. آنها برای انتقال سیمان به کویت با مشکل حمل و نقل دریایی مواجه بودند. بنابراین خط کشتیرانی نوح به نام آنها به ثبت رسید. نزدیک به 5 دهه از فعالیت های خانواده آنها می گذرد. هر دو برادر از محل درآمدهای اقتصادیشان 100 مدرسه تاسیس کردند. نزدیک به 13 هزار کارمند و کارگر را به استخدام درآوردند و بیش از ده صندوق قرض الحسنه نیز راه اندازی کردند. کارخانه های آنان همچنان به فعالیت ادامه می دهند. علاالدین هنوز خاطرات روزهای سخت کار در کودکی و نوجوانی را در ذهن دارد. او روایت می کند هرچه به دست آورده حاصل تلاش های شبانه روزی و توکل به خدا بوده است.

برگرفته از سایت اقتصاد ایرانی

علا الدین میرمحمد صادقی پدر صنعت گچ ایران
انتشار : ۱۳ تیر ۱۳۹۶

دكتر منوچهر فرهنگ پدر علم اقتصاد ايران


p> <!--StartFragmentدكتر منوچهر فرهنگ پدر علم اقتصاد ايرانimg style="float: left;" src="http://s9.picofile.com/file/8299567718/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF.jpg" alt="" width="152" height="200" /><!--EndFragment

دكتر منوچهر فرهنگ، رئيس انجمن اقتصاددانان ايران و پدر علم اقتصاد ايران ، متولد 1298 در بابل و بزرگ شده گرگان است. وي مدرك دكتراي اقتصاد خود را از فرانسه گرفته است.

دكتر منوچهر فرهنگ اولين فردي است كه كتاب معروف «نظريه عمومي اشتغال، بهره و پول» جان مينارد كينز را به فارسي ترجمه كرد.اين ترجمه در سال 1348 عنوان جايزه بهترين كتاب اقتصادي سال را از آن خود كرد.

منوچهر فرهنگ درباره تاثير پدر و مادرش در زندگي علمي و اجتماعي اش چنين توصيف مي كند.: همين علم دوستي را من از خانواده دارم. پدرم با اين كه تحصيلات قديمي داشت ولي فرانسه مي دانست و به طور كلاسيك تفكر مي كرد.دكتر منوچهر فرهنگ در شرح زندگي خود مي گويد: وطن من گرگان بوده و در سال ۱۲۹۹ در حالي كه دو سال داشتم به دليل شغل پدر به آنجا رفته و در گرگان بزرگ شده و به تحصيل پرداختم.
وي داراي مدرك دكتراي اقتصاد از دانشكده حقوق و علوم اقتصادي پاريس بوده و بيش از ۱۰۰ كتاب اقتصادي ترجمه و تاليف كرده است.

مشاغل و سمتهاي مورد تصدي

منوچهر فرهنگ،از ابتداي تاسيس انجمن اقتصاددانان ايران عضو اين تشكل بوده و به غير از سال اول تاسيس انجمن كه مسئوليت برعهده دكتر پيرنيا بوده در ادوار مختلف رياست انجمن مذكور را برعهده داشته است. بسياري از اعضاي اين انجمن اعتقاد دارند استمرار و پايداري انجمن اقتصاددانان ايران در طول سي و اندي سال عمر خود مرهون مديريت مناسب دكتر فرهنگ بوده است.

ساير فعاليتها و برنامه هاي روزمره

دكتر فرهنگ درباره شاگردان سابق و اساتيد كنوني خود چنين مي گويد: من همه دانشجويانم را دوست داشته و دارم. جايگاه تدريس من جايگاه محبت و علم بود و دانشجويان نسبت به من محبت و لطف داشتند.به خصوص با اين گذشته دور و درازي كه داشتم. از آنجمله آنها مي توان به آقاي دكتر ديهيم اشاره كرد ، چون من زبان چندان گويايي ندارم و به طور صحيحي نمي توانم صحبت بكنم كنار خود مي نشانم تا او جلسات انجمن اقتصاددانان ايران را اداره كند.ايشان اكنون استاد دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران است. منوچهر فرهنگ دانشجوياني را در 60 سال گذشته پرورش داده كه استادان دانشگاه هاي امروز هستند و نسل چهارم دانشجويان ايشان در عرصه دانشگاه ها و فعاليت هاي اقتصادي حضور دارند.
آثار :
توسعه كشاورزي بين المللي ويژگي اثر : پديدآورنده: كارل ايچر، جان استاتز، منوچهر فرهنگ (مترجم)ناشر: موسسه پژوهشهاي برنامه ريزي و اقتصاد كشاورزي 1381

- زبان عمومي و تخصصي مهندسي صنايع: ويژه داوطلبان آزمون كارشناسي ارشد گرايش هاي: صنايع - سيستمهاي اقتصادي اجتماعي

- مديريت سيستم و بهره وري ويژگي اثر : پديدآورنده: سيداباذر نورحسيني، منوچهر فرهنگ (زيرنظر)ناشر: سنجش (وابسته به موسسه فرهنگي هنري سنجش) 1387

-3 سرگذشت يك علم، كالبدشكافي نظام آموزش علم اقتصاد در ايران، گفتگو با برگزيدگان سه نسل از ... ويژگي اثر : پديدآورنده: ميكائيل عظيمي، منوچهر فرهنگ (مترجم)، محمد اسمعيل مطلق (مترجم) ناشر: كوير1382-
- فرهنگ علوم اقتصادي: انگليسي - فارسي ويژگي اثر : پديدآورنده: منوچهر فرهنگ ناشر: آسيم 1386

- فرهنگ فشرده علوم اقتصادي: انگليسي-فارسي ويژگي اثر : پديدآورنده: منوچهر فرهنگ ناشر: البرز 1385

- قدرت و رونق: فزون رشدي كمونيستي و استبداد سرمايه داري ويژگي اثر : پديدآورنده: مانكر اولسون، منوچهر فرهنگ (مترجم) ناشر: موسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت و برنامه ريزي 1385

- نظريه عمومي اشتغال، بهره و پول ويژگي اثر : پديدآورنده: جان مينارد كينز، منوچهر فرهنگ (مترجم) ناشر: نشر ني 1387

برگرفته از سایت راسخون با تلخیص و اضافات

دكتر منوچهر فرهنگ پدر علم اقتصاد ايران
انتشار : ۱۳ تیر ۱۳۹۶

دكتر وحيد محمودي اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران


دكتر وحيد محمودي اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

دكتروحيد محمودي درشهریور ماه سال 1345 در شهرستان ممسني واقع در استان فارس ديده به جهان گشود.وي تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در زادگاه خود به پايان برده ، بعد از اخذ ديپلم در كنكور سراسري سال 1363 شركت و موفق شد در رشته كارشناسي اقتصاد نظري در دانشگاه اصفهان پذيرفته شود.پس از اتمام دوره كارشناسي، در كنكور كارشناسي ارشد سال 1368 شركت نموده و در دانشگاه تربيت مدرس در رشته اقتصاد نظری پذیرفته شد. بنا به علاقه به انتخاب گرايش اقتصاد بين الملل،با موافقت دو دانشگاه گرایش اقتصاد بین الملل را در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به پایان رسانید.

دكتر محمودي همزمان با اتمام دوره كارشناسي ارشد،در آزمون اعزام به خارج شرکت نموده و موفق به اخذ بورس دكتراي اقتصاد-گرايش مالیه عمومي و توسعه اقتصادی از دانشگاه اسكس(Essex) انگلستان گرديد.ايشان در سال 1379 ( 2000 ميلادي‌)موفق به دريافت مدرك دكتراي‌ اقتصاد (Ph.D) از اين دانشگاه معتبر(*5) گرديد.ایشان به توصیه و تشویق دکتر حسین عظیمی استاد راهنمای دوره ارشدشان و علاقه به موضوعات فقر و نابرابری اقتصادی،پایان نامه دکتری خود را با دو نفر از نامداران این حوزه پروفسور آنتونی شارکس و پروفسوراستیفن جنکینز در این حوزه گذرانید.

از جمله دستاوردهای دكتر محمودي در این مقطع،ارائه متدولو‍ژي جديد و منحصر به فردي براي تجزيه فقر به روش نان پارامتريك از طريق تابع توزيع تجمعي بوده كه در متون بين المللي به «روش محمودي» معروف شده است.دكتر محمودي اين روش را در قالب ارائه مقاله اي در كنفرانسي در موسسه مطالعات بين المللي تحقيقات توسعه(WIDER) وابسته به سازمان ملل در هيلسينكي فنلاند در سال 2000 میلادی طرح نموده و بعدا در مقاله مشتركي با پرفسور اسفنديار معصومي سردبير مجله معروف (Econometric Review Top ten) در مجله دانشكده اقتصاد دانشگاه ايلينويز شيكاگو به چاپ رسانيد.از آن زمان(سال 2000) تاكنون بيش از 100 مطالعه معتبر جهاني(حداقل به چهار زبان انگليسي،فرانسوي،اسپانيايي و فارسي)كه چندين مطالعه كشوري آن توسط بانك جهاني منتشر شده،از «روش محمودي» استفاده نموده اند. در اين ميان چهره هاي سرشناس و اقتصاددانان برجسته جهان از جمله «گري فيلد» و «باسو» نيز در زمره استفاده كنندگان از روش محمودي در مطالعات و تحقيقات خويش بوده اند.

دكتر محمودي مدتي پس از اتمام دوره دكترا،عليرغم پذیرش و دعوت به کار به عنوان محقق ارشد در دانشکده اقتصاد کاربردی دانشگاه کمبریج،به امید امکان خدمت به فقرا و محرومین و جامعه دانشگاهی به كشور بازگشت و به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران مشغول به کار گردید.این در حالی بود که پیش از مسافرت به انگلستان برای ادامه تحصیل، مدتی نیز عضو هیات علمی دانشگاه شاهد تهران بوده اند.

دکتر محمودی در طی سالهای 1388-1389 عنوان استاد مدعو دانشگاه کالیفرنیا-ریورساید کشورامریکا-را به تجربه کاری و علمی خویش افزودند . علاوه بر این در سال 1392 اولین کرسی استاد تمام(پروفسوری) گروه مالی(فاینانس) در کل دانشگاه های کشور از سوی دانشگاه تهران به ایشان اعطا گردید.

در سالهای اخیر دکتر محمودی بیشتر تمرکز و توجه خود را به ترجمه و تفسیر آرای آمارتیاسن اختصاص داده است.به تعبیر محسن آزموده خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد،«ترجمه روان و خوشخوان کتاب‌های مهم «آمارتیاسن»، باعث شده که نام دکتر وحید محمودی، در ایران با نام «آمارتیاسن»، اقتصاددان شهیر هندی برنده نوبل، که با طرح نظریه توسعه به مثابه آزادی، تئوری‌پرداز برجسته رویکرد توسعه انسان‌محور محسوب می‌شود. گره خورده باشد.

در یک دسته بندی اجمالی از اقتصاددانان کشور،دکتر محمودی در واقع یک اقتصاددانِ انسان محور(مردم محور) به شمار آمده ، آن چنان که از سال 1380 تاکنون،رهبریِ ترویج و نظریه پردازی درباره دیدمان(پارادایم) توسعه مردم محور را به عهده داشته و عمده تولیدات علمی و ترویجی خود را به این دیدمان اختصاص داده است.راه اندازی این پایگاه نیز در حقیقت گامی در همین راستا به شمار می آید.

کتب تالیفی و ترجمه و مقالات

از مهمترین کتاب های دکتر محمودی می توان به اندیشه عدالت ،توسعه به مثابه آزادی ،توسعه اقتصادی ،نابرابری اقتصادی ،اندازه گیری فقر و توزیع در آمد در ایران ،فقر و کودک در ایران ،مالیه عمومی ،تعاون و توسعه اقتصادی و مبانی توسعه پایدار اشاره کرد .

چاپ بیش از 53 مقاله در مجلات داخلی و بیش از 15 مقاله در مجلات خارجی و ارایه مقالات متعدد در کنفرانس های داخلی و خارجی از جمله سوابق علمی و پژوهشی دکتر وحید محمودی می باشد.

- مسئولیت های علمی

-موسس و مدیر دپارتمان مدیریت توسعه،دانشگاه تهران،1391 تاکنون

- سابقه‌ تدريس‌

- عضو هيأت علمي دانشگاه تهران، 1381 تا كنون

- تدريس‌ در دانشگاه‌ کاليفرنيا آمريکا (2009-2010)

- عضو هيات‌ علمي‌ دانشگاه‌ شاهد(1381-1372)

- تدريس‌ پاره‌ وقت‌ در دانشگاه‌هاي‌ مختلف‌ تهران‌ (1391-1369)

- عضويت در هيات تحريريه مجلات علمي – پژوهشي

- فصلنامه اقتصاد و تجارت نوين- معاونت اقتصادي و برنامه ريزي وزارت بازرگاني

- فصلنامه پژوهشها و سياست‌هاي اقتصادي–معاونت اقتصادي وزارت اموراقتصادي و دارايي

- مجله كاوش هاي اقتصادي – دانشگاه يزد

- فصلنامه تحقيقات مالي- دانشگاه تهران

- داور مجلات علمي - پژوهشي

- فصلنامه پژوهشنامه بازرگاني

- فصلنامه پژوهشها و سياست‌هاي اقتصادي–معاونت اقتصادي وزارت اموراقتصادي و دارايي

- مجله پژوهشهاي اقتصادي – دانشگاه تربيت مدرس

- مجله برنامه و بودجه – سازمان مديريت و برنامه‌ريزي

- مجله تحقيقات اقتصادي- دانشگاه تهران

- مجله دانش مديريت- دانشگاه تهران

- فصلنامه تحقيقات مالي- دانشگاه تهران

- مجله دانشور – دانشگاه شاهد

- فصلنامه پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي

- فصلنامه مدرس-دانشكده علوم انساني دانشگاه تربيت مدرس

Iranian journal of information science and technology-دانشگاه شيراز

Journal of Applied Economics, Warwick, UK.(an ISI Journal)

Iranian Economic Journal

 - راهنمايي و مشاوره و داوري پايان نامه هاي كارشناسي ارشد و دكتري:

دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتي شريف و واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي (بيش از 60 پايان نامه)

- طرحهاي‌ پژوهشي‌

- مجري‌ طرح‌ امكان‌ سنجي‌ خصوصي‌‌سازي‌ آموزش‌ عالي‌ با توجه‌ به‌ وضعيت‌ توزيع‌ درآمد و مصرف‌ در ايران‌ - دانشگاه‌ شاهد تاريخ اتمام 1375.

- مجري‌ طرح‌ تعيين‌ درجه‌ برخورداري‌ فرهنگي‌ استانهاي‌ كشور دانشگاه‌ شاهد تاريخ اتمام 1375.

- مجري طرح جايگاه رويكرد قابليت انساني در گذار توسعه - دانشگاه تهران تاريخ اتمام 1384.

- مجري طرح ارزيابي اقتصادي چگونگي تامين ناوگان حمل و نقل جاده اي در کشور, 1387

- مجري طرح طراحي دوره کارشناسي ارشد توسعه گرايش عدالت، دانشگاه پيام نور، 1387.

- برنامه­ريزی توسعه پايدار شهری با رويکرد برنامه ريزي هسته ای (Core Planning) ، 1388.

- بررسی رابطه کار، فراغت و فقر، وزارت امور اقتصادی و دارایی، 1391.

- همكاري‌ با طرحهاي‌ اقتصادي‌ مختلف‌ ديگر.

سوابق اجرایی

- مدير عامل هولدينگ سرمايه گذاري خارجي ايران(ايهاك)- دوسلدورف المان- 1392 تاكنون

- مشاور عالي مدير عامل بانك تجارت و رئيس هيات موسس بيمه تجارت و شركت تأمين سرمايه تجارت- 1392-1388

- عضو هيات مديره شرکت مهندسين مشاور تجارت1391- 1388

- معاون پژوهشي پژوهشگاه تامين اجتماعي( موسسه عالي پژوهش تامين اجتماعي)- (1386- 1385)

- عضو هيات مديره شرکت احداث صنعت ايران – وزارت صنايع و معادن – (1385- 1383)

- معاون تحقيقات، آموزش و ترويج وزير تعاون (1384-1382)

- مديركل دفتر مطالعات بهره وري و بهبود سيستم وزارت بازرگاني 1382-1380

- مديركل نشر و پژوهش دانشگاه شاهد و مدير مسئول و سردبير فصلنامه علمي – پژوهشي دانشور (1375-1372)

عضويت در مجامع و شوراها

- عضو مركز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت(انديشكده اقتصاد و انديشكده عدالت)

- عضو كمسيون مديريت، اقتصاد و بازرگاني شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري، 1389 تاكنون.

- عضو شوراهاي عالي بانك تجارت (شوراي عالي برنامه ريزي استراتژيك، شوراي عالي مديريت ريسك، شوراي عالي آموزش، شوراي عالي فناوري اطلاعات، شوراي راهبردي تحقيقات بانك)(1392- 1388)

- عضو شورای پژوهشی وزارت امور اقتصادی و دارايي - از دی1388 تاکنون.

- رئيس کميته توسعه پايدار شهری- مرکز مطالعات و برنامه ريزی شهر تهران (87-1386)

- عضو گروه پژوهشي "عدالت و رفاه اقتصادي" و گروه پژوهشي "اخلاق و اقتصاد" مرکز تحقيقات استراتژيک کشور- آذر 1384 تا کنون

- عضو شوراي سياستگذاري مديريت کارآفرينيدانشگاه تهران (86-1383)

- عضو شوراي عالي تامين اجتماعي (84-1382)

- عضو شوراي عالي بانكها(84-1381(

- عضو كميسيون شوراي اقتصاد كشور ( 84-1382(

- عضو کميسيون اقتصادي ستاد روابط خارجي – وزارت امور خارجه (84-1382(

- عضو كميسيون تخصصي اقتصاد هيات دولت (84-1382(

- عضو مجمع عمومي بانكهاي كشور (قائم مقام وزير تعاون) - (84-1382(

- عضو كميسيون سلامت و تامين اجتماعي تدوين برنامه چهارم توسعه كشور

- عضو هيات مميزه تخصصي اداري و مالي وزارت بازرگاني (83-1380(

- رئيس شوراي پژوهشي وزارت تعاون (84-1382(

- عضو شوراي ارتقاء سلامت وزارت بازرگاني (83-1380(

- مشاور صندوق بين المللي توسعه کشاورزي (ايفاد), وابسته به سازمان ملل در زمينه توسعه روستاي در ايران(2006-2008(

- عضو پيوسته انجمن بين المللي قابليت و توسعه انساني- دانشگاه هاروارد امريکا(2014-2005(

- رئیس کارگروه توسعه و توانمندسازی، نخستین اجلاس بین المللی نیکوکاری، بنیاد نیکوکاری فردوس و سازمانهای بین المللی،1389

برگرفته از سایت دکتر وحیدمحمودی با تلخیص و اضافات

 

دكتر وحيد محمودي اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
انتشار : ۱۳ تیر ۱۳۹۶

تهران - صندوق پستی 1474954578

با درس آموزی از موفقیت های دیگران مسیر موفقیت را هموارتر طی کنیم. کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به وب سایت راه موفق می باشد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما