تحقیق و بررسی زندگی افراد موفق نشان می دهد که این افراد برای رسیدن به موفقیت از منابع درونی و بیرونی استفاده کرده اند . در بعد درونی این افراد با استفاده از نیروهای ذهنی ،توانایی های قسمت چپ و راست مغز و تغییر افکار و باورهای خود و در بعد بیرونی با یادگیری و استفاده از اهرم های موفقیت (تجربیات افراد ) توانسته اند تحولات شگرفی را در زندگی خود و دنیای پیرامون خود خلق کنند . مطالعه و یادگیری در دنیایی که اطلاعات در هر دو سال یک بار کهنه می شوند و اطلاعات جدیدی ظهور می کنند یکی از راهبردهای این افراد برای موفقیت است . سایت راه موفق به منظور ارایه دوره های آموزشی موفقیت ،ارایه تجربیات افراد موفق ، ارایه محصولات گوناگون در زمینه موفقیت و ... ایجاد شده است. در کنار این امر بزرگ این سایت آشنا نمودن دانش آموزان ، دانشجویان و ... با اصول موفقیت و مسیرهای موفقیت طی شده توسط افراد موفق را یکی از اهداف خود قرار داده است.

محل لوگو

جمیله صادقی : بنیان‌گذار شرکت تاکسی سرویس زنان در ایران


جمیله صادقی : بنیان‌گذار شرکت تاکسی سرویس زنان در ایران

جمیله صادقی در ۱۳۳۷ در شهر کرج متولد شد.شغل پدرش کشاورزی بود. در سن ۱۳ سالگی مباشر مالی پدرش می شود. هوش و استعداد و پشتکار او باعث شده بود تا پدر رسیدگی به وضعیت حقوقی ۱۵ کارگر و بارنامه های محصولاتی را که هر روز به میدان تره‌بار ارسال می شدند به او بسپارد. جمیله صادقی درسن ۱۸ سالگی ازدواج می کند.در زمان تولد فرزند دوم خود با پولی که پس‌انداز کرده بود ماشین بافتنی می خرد و برای رزمندگان لباس می بافد.
در سن 24 سالگی وارد حوزه علمیه فاطمیه می شود. بعد از بزرگ شدن بچه های خود تصمیم می گیرد کار بیرون از خانه را شروع کند . در ابتدا مسئول کتابخانه دارالعلوم فاطمیه شهرکرج می شود، اما در مدت کوتاهی به دلیل صداقت و توانایی اجرایی بالا و فعالیت‌های مؤثرش، از او برای مسئولیت مرکز آموزش و مرکز هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج دعوت می گردد. جسارت او در کارها و قدرت کلامش باعث شد تا این بار فرمانداری شهرستان کرج از او دعوت به همکاری کند. سمتش در آنجا دبیری امور کمیسیون بانوان کرج بود و در کنار آن حکم مشاور فرماندار کرج نیز به او تفویض شد. در کنار مسئولیت‌های جدید، مدیرعامل کانون فرهنگی زنان کرج نیز می شود. برخورد با زنانی که هر روز به او مراجعه می‌کردند و تحقیق در مورد مشکلات زنان در زندان، او را به فکر انداخت که باید برای زنانی که هیچ مهارتی ندارند، سنی از آن‌ها گذشته و نمی‌توانند جذب بازار کار دولتی شوند یا سرپرستی ندارند تا خرج‌شان را بدهد کاری انجام دهد.
دربهمن ماه سال ۱۳۸۰ فکر تأسیس تاکسی سرویس ویژه زنان به ذهن خانم جمیله صادقی می رسد. از آنجا که خود راننده خوبی بود، می‌دانست می‌تواند از این توانمندی زنان استفاده بهینه کند. تصمیم قاطع او همه را به تکاپو انداخت که آیا یک زن می‌تواند یک شرکت حمل‌و‌نقل با راننده‌ه ای زن داشته باشد. در همان ابتدای کار، همسرش تأکید کرد که مانع کارش نمی‌شود، اما به او هیچ کمک مادی و معنوی نخواهد کرد. ابتدا برایش سخت بود، اما همین انگیزه‌ای شد تا برای اثبات توانایی‌های زنان قطعی‌تر تصمیم بگیرد. با قرض و وام مکان مناسبی اجاره کرد و بعد از رانندگان زن که مایل به همکاری بودند، با داشتن شرایط مد نظرش دعوت به همکاری کرد.
ماه‌ها دوندگی و ایستادگی کرد. کتاب‌های قانونی را برای اثبات حقش که او هم می‌تواند مدیریت شرکت حمل‌و‌نقل ویژه بانوان را داشته باشد، زیر و رو کرد. بالاخره توانست مجوز اولین تاکسی سرویس زنان در ایران را بگیرد. تاکسی سرویس یاس از سازمان تاکسیرانی شهر کرج حدود ۳۰ دستگاه تاکسی برای رانندگان زن تهیه کرد. زمانی که سازمان اتوبوسرانی کرج خبر واگذاری چند دستگاه اتوبوس را به بخش خصوصی داد، با پولی که در اختیار داشت ۱۰ دستگاه اتوبوس خرید و آن‌ها را در اختیار زنان قرار داد. جمیله صادقی در حال حاضر مشغول راه‌اندازی حمل‌ونقل برون‌شهری و برون‌مرزی ویژه بانوان است. اولین تعمیرگاه اتومبیل با کارکنان زن نیز در حال احداث است. خبر اولین تاکسی سرویس زنان با مدیریت یک زن در ایران توجه بسیاری کشورهای را جلب کرد

از مهمترین راهکارهای پیشنهادی خانم جمیله صادقی برای موفقیت در زندگی می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

1- در خانه شغلتان را فراموش کنید، 2- کارهای خانه را تقسیم نمایید، 3- یک سیاستمدار باشید، 4- ارزان فروش نباشید، 5- با دیگران مشورت کنید، 6- تفاوت محل کار با محیط خانوادگی را بدانید، 7- از زندگی لذت ببرید، 8- به دنبال یادگیری باشید، 9- قدرتمند باشید، 10- به خود جایزه بدهید، 11- نه گفتن را یاد بگیرید، 12- بدانید که چیزی به نام شکست وجود ندارد، 13- به ظاهر خود اهمیت بدهید.

برگرفته از سایت های اینترنتی و کتاب زندگی نامه خانم جمیله صادقی

 

جمیله صادقی : بنیان‌گذار شرکت تاکسی سرویس زنان در ایران
انتشار : ۸ تیر ۱۳۹۶

ماهرخ فلاحی ، مدیر موسسه کشاورزی و دامپروری فلاحی


ماهرخ فلاحی ، مدیر موسسه کشاورزی و دامپروری فلاحی

ماهرخ فلاحی در تاریخ بیستم فروردین سال یکهزار و سیصد و بیست و دو خورشیدی در خانواده‌ای اهل علم و تحقیق در تهران متولد شد . اصالتا اهل منطقه طالقان می باشد. به علت پویائی و استعداد ذاتی در سن پنج سالگی تحصیلات ابتدایی را آغاز می کند و از همان آغاز، هر ساله موفق به اخذ رتبه دانش آموز ممتاز کلاس می شود. در سن هفده سالگی‌ام تحصیلات دوره متوسطه را به پایان رسانیده و مدرک دیپلم از دبیرستان داوری تهران اخذ می کند و با شرکت در کنکور سراسری در دانشسرای عالی دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی موفق به کسب رتبه اول و در رشته حقوق قضائی رتبه دوم در سطح کشور را کسب می کند.

در سال اول ورود به دانشگاه تهران ازدواج می کند و در پایان سال اول دانشگاه صاحب یک پسر بچه می شود . در همین سال علیرغم اشتغال به تدریس، تحصیل دانشگاهی و گذران زندگی مشترک، از سوی دانشکده محل تحصیل، به عنوان دانشجوی ممتاز معرفی و در سن بیست سالگی با اخذ دانشنامه لیسانس از دانشگاه تهران فارغ التحصیل و با عنوان دبیر به استخدام رسمی وزارت آموزش و پرورش درمی آید.
پس از مدت چهار سال تدریس در دبیرستان های دخترانه تهران، به عنوان دبیر نمونه وزارت آموزش و پرورش کشور معرفی و متعاقبا در یک آزمون علمی تخصصی سراسری بین دبیران رشته زبان ادبیات انگلیسی ایران، در قالب یک هیئت سه نفره جهت فراگیری دوره تخصصی آموزش و پرورش نابینایان و نیز گذراندن خط مخصوص بریل به کشور ایالات متحده آمریکا و چند کشور اروپائی اعزام می شود. پس از اتمام دوره تخصصی فوق به تهران مراجعت و از سوی وزارت آموزش و پرورش به سازمان آموزش کودکان استثنائی (نابینا) منتقل و به سمت رئیس موسسه آموزشی نابینایان کشور انتخاب می گردد.
سپس همسر خانم فلاحی( آقای اسفندیار فلاحی که وی نیز از دبیران نمونه کشور بود) موفق به دریافت پروانه تاسیس گروه فرهنگی شیخ الرئیس ابوعلی سینا از وزارت آموزش و پرورش می گردد و در آن زمان همراه با پدر خود سه نفری به راه اندازی و اداره موسسه آموزشی فوق می پردازند. پس از چند سال تلاش و کوشش مستمر، براساس قوانین مصوبه وزارت آموزش و پرورش متاسفانه موسسات آموزشی ملی جمع آوری و منحل می گردد و با اعلام انحلال این موسسه سرمایه بسیاری را از دست می دهد، لکن ناامید نشده و با خلاقیت ذاتی و تلاش و کوششی که خداوند به وی عطا نموده ، تصمیم می گیرد جهت دوران بازنشستگی، نسبت به ایجاد یک واحد خصوصی تولیدی و اقتصادی اقدام نماید.
به علت علاقه به کشت و کار و تولید مواد غذایی به اتفاق همسرخود یک واحد ساختمان ویلایی در غرب تهران که حاصل یک عمر خدمت آموزشی خودشان بوده ، فروخته و در یک واحد آپارتمان متوسط زندگی را آغاز می کنند و مابه‌التفاوت ارزش ریالی این ساختمان به خرید یک باب باغچه یک هکتاری در حومه کرج اختصاص می یابد که امروز به موسسه کشاورزی و دامپروری فلاحی شهرت دارد. این موسسه در منطقه احمدآباد مصدق از توابع شهرستانی ساوجبلاغ استان تهران قرار دارد.
با اقدام به تاسیس موسسه کشاورزی و دامپروری فلاحی، فرید فلاحی (دارای مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی) و نیز امید فلاحی (دارای مدرک دکتری پزشکی) فرزندان خانم فلاحی به جمع هیئت مدیره این موسسه تولیدی می پیوندند. با عنایت به تحصیلات دانشگاهی هر چهار نفر اعضاء مدیریت موسسه، اصول و روش تولیدات محصولات کشاورزی و دامی، چه در بخش مزرعه، باغات و دامداری صنعتی خود به خود جنبه علمی و پژوهشی می یابد. به عنوان مثال در بخش مزرعه، سیستم کاشت، داشت و برداشت گندم، ذرت و علوفه دامی تماما“ مکانیزه و در بخش باغداری روش تولید میوه‌جات با آخرین تحقیقات علمی و دانشگاهی رایج در موسسات تحقیقات باغداری در کشورهای آمریکا و کانادا و نهایتا در بخش دامداری صنعتی، نحوه تغذیه، تولید و نگهدای دام با استفاده و بهره‌وری از جدیدترین متد رایج در آمریکا و اروپا از طریق اطلاعات پژوهشی و علمی اینترنتی (Internet Information)صورت می‌گیرد.
از همان ابتدا بنا به علوم روز تکثیر گاو اصیل شیری نژاد هلشتاین در بخش دامداری موسسه با سیستم تلقیح مصنوعی (Artificial Intimination) شروع و در سایه الطاف پروردگار و تلاش مستمر خانواده، روش تولید و تکثیر نسل گاو اصیل شیری در حال حاضر مطابق آخرین متد روز آمریکا و اروپا یعنی انتقال جنین آزمایشگاهی (Clinical Embryo Transfer) می‌باشد، نتیجه روش انتقال جنین بدان معناست که به جای تولید یک گوساله از هر گاو شیری ممتاز در یک دوره تولید یک ساله می‌توان ده ها و صدها راس دام اصیل با درجه عالی تولید نمود که البته انجام این امر مستلزم همکاری یک تیم دامپزشکی و جراحی ممتاز از زبده ترین جراحان دامپزشک در رشته تخصصی “مامائی دام“ می‌باشد. نتیجه سال‌ها تحقیق، تولید و پرورش و اصلاح نژاد دام، امروزه در دست داشتن یک گله کاو اصیل شیری هلشتاین ممتاز با بالاترین میزان تولید شیر و گوشت و خلوص خونی و ژنتیکی می باشد و طبعا“ اصلاح مداوم فنوتیپ و ژنوتیپ دام، باعث شد که در تمامی جشنواره‌های انتخاب بهترین دام‌های اصیل هلشتاین ایران (Iranian Dairy Cattle Show) در هر سه دوره متوالی جشنواره که با حضور داوران و کارشناسان حرفه‌ای دام از کشورهای آمریکا- کانادا و آلمان صورت می‌گرفت موفق به احراز مقام اول، لوحه تقدیر و مدال‌های طلای بهترین پرورش دهندگان گاو اصیل شیری گردم.
خانم فلاحی سه مورد سفر تشویقی و تحقیقاتی به کشورهای کانادا و آلمان داشته است و در جشنواره شیخ بهائی دانشگاه صنعتی اصفهان با عنوان (جشنواره کارآفرینان کشور) از سوی هیئت داوران به عنوان رتبه اول و کارآفرین نمونه انتخاب می شود. لازم به ذکر است که موسسه کشاورزی و دامپروری فلاحی علی الخصوص بخش دامداری صنعتی، مکان مناسب و مساعدی جهت تحقیقات دانشگاهی و علمی دانشجویان رشته‌های دامپروری و دامپزشکی، خصوصا دختران دانشجو شده است که با توافق فیمابین مدیریت این موسسه و تعداد زیادی از دانشگاه های کشور دانشجویان مربوطه واحدهای تحقیقی و کارآموزی فنی خود را زیر نظر و تحت نظارت هیئت مدیره می‌گذرانند و در پایان هر دوره سه ماهه آموزش فنی و عملی گواهی نامه مربوطه صادر و به دانشگاه مبداء ارسال می‌گردد.

نایب رئیس شورای اسلامی محمد شهر کرج از دیگر فعالیت های اجرایی خانم فلاحی می باشد.
مدیریت صحیح اتفاقات داخلی و خارجی موسسه از مهمترین عوامل موفقیت خانم فلاحی می باشد.
ایشان مهمترین رمز موفقیت در عرصه تولید محصولات کشاورزی و دامپروری را ترک زندگی تشریفاتی تهران، اقامت دائم در محل دامداری و مدیریت مستقیم می‌داند.

خانم فلاحی می گوید : خوشبختانه امروزه با شناخت صحیح و همکاری سازمان‌ها و ادارات ذیربط در وزارت جهاد کشاورزی، گوساله‌های نر اصیل پرورش یافته در این موسسه به عنوان ”گاو نر مولد” به تمامی مراکز استان‌ها در سطح کشور ارسال و نیز در مرکز ”اصلاح نژاد دام کشور” وابسته به وزارات متبوعه مورد بهره برداری تولید اسپرم جهت تلقیح به گاو‌های ماده سراسر میهن پربرکت‌مان می‌گردد.

اقتباس و تلخیص از زندگی نامه خانم ماهرخ فلاحی در سایت های اینترنتی

ماهرخ فلاحی ، مدیر موسسه کشاورزی و دامپروری فلاحی
انتشار : ۸ تیر ۱۳۹۶

الهام اكبري، كارآفرين موفق كرمانشاهي در حوزه مطبوعات و ورزش


الهام اكبري، كارآفرين موفق كرمانشاهي در حوزه مطبوعات و ورزش

الهام اكبري در سال 1362 در شهر کرمانشاه به دنیا آمد . پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه در رشته مديريت اجرايي(MBA) از واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد کارشناسی ارشد را اخذ می کند. فعالیت ورزشی او در رشته گلف است و به تیم ملی گلف دعوت شده است. درباره فعالیت همزمان در دو زمینه کاری اعتقاد دارد : تلفیق دنیای مطبوعات و ورزش شاید کمی غریب به نظر آید، اما از همان ابتدا باور داشتم که می‌توانم از پس هردوی آن‌ها برآیم. مطبوعات برای من یک علاقه و کسب‌و‌کار دائمی و گلف یک بخش دوست‌داشتنی از زندگی‌ام محسوب می‌شود.

اولين دوره فعاليت مطبوعاتي را همزمان با تحصيل در مقطع كارشناسي در يك روزنامه سراسري آغاز می کند. در بخش مطبوعات و رسانه، كانون تبليغاتي و تعاوني كشاورزي به طور مستقيم و غيرمستقم حدود ۳۰ نفر مشغول به فعاليت هستند. در مورد کار آفرینی می گوید : اشتغال‌زایی یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های هر کارآفرینی است. اینکه می‌بینید تلاش شما باعث شده برای عده‌ای شغل ایجاد شود، حس خیلی خوبی دارد. من همیشه اعتقاد داشته‌ام که اول باید به فکر منافع دیگران بود تا بتوان در نهایت منفعتی را نصیب خودمان کنیم. هيچ‌گاه از اينكه فقط به دنبال رسيدن به هدف‌هاي خود باشم خشنود نبوده‌ام؛ از اين‌رو تصميم گرفتم همراه با ديگران براي ساختن آينده‌اي روشن گام بردارم.

در جامعه ما اشتغال و کارآفرینی زنان با مشكلات به مراتب بيشتري نسبت به آقايان همراه است. زنان هم عهده‌دار نقش‌هاي اجتماعي هستند و هم به عنوان همسر و مادر مسئوليت سنگين‌تري در قبال خانه و خانواده ايفا مي‌كنند، اما نبايد مشكلات و موانع موجود، زنان را از رسيدن به اهدافشان منصرف سازد. به عقيده من وقتي به آنجا مي‌رسي كه مي‌تواني درك كني كه چه كاري بايد انجام بدهي، ديگر هيچ چيز نمي‌تواند تو را از ادامه راهت باز دارد. در واقع تغيير دادن نگاه‌مان نسبت به وقايعي كه در زندگي برايمان اتفاق مي‌افتد، واكنش ما را نسبت به آنها تغيير مي‌دهد. پس اگر مي‌خواهيد رنگين‌كمان را ببينيد بايد بارانش را هم تحمل كنيد.

در زمینه نقش خانواده و همسر در مورد موفقیت خودش می گوید : پدر و ۲ برادرم بازوان توانمند من براي انجام برخي امور مردانه بوده و هستند. وجودشان منبعي سرشار از عزم و اراده است كه تكيه‌گاه امني برايم شده‌اند. در سال‌هاي اخير، همسرم مشوق بسيار خوب و پشتوانه محكمي براي من بوده است و هرگز حمايت‌ها و فداكاري‌هاي او را فراموش نمي‌كنم. به طور كلي بايد بگويم‌ .

سوابق فعالیتی

1- سرپرستي چندين روزنامه و نشريه اقتصادي كشور

2- صاحب‌امتياز و مديرمسئول يك كانون تبليغاتي،

3- مشاور اقتصادی برخی از کارخانجات و شرکت‌های بخش خصوصی،

4- رئيس هيات مديره يك تعاوني كشاورزي

5- رئیس هيأت گلف استان كرمانشاه

عوامل موفقیت و روش برنامه ریزی برای موفقیت

الهام اکبری برای موفقیت در زندگی و کار خود مسیر خاصی را برای خودش طراحی کرده است :

تسلط بر کار، شناخت قابليت‌هاي فردي ،شناسايي اهداف زندگی، برنامه‌ريزي و زمان‌بندي، تمرکز بر روی اهداف و تغییر محیط با مثبت اندیشی

الهام اکبری در زمینه موفقیت ها و شکست های در مسیر زندگی چنین می گوید : با هر موفقيت، جسارت بيشتر پيدا مي‌كردم و با هر شكست، قوي‌تر مي‌شدم. در آن روزها كانون توجه دوستان و اطرافيان بودم. حدود ۲ سال ارتباط كاري با برخي استادان و مديران، زمينه‌ساز پيشنهادي تاثيرگذار شد. بله، پيشنهاد سرپرستي يك روزنامه سراسري اتفاقي بود كه به نوعي مسير زندگي مرا با تغييري دلخواه مواجه ساخت و اين انتخاب سرآغازي شد براي حصول موفقيت‌هاي بعدي. موفقیت‌هایی که چندي پيش در جريان برگزاري دومين جشنواره مطبوعات استان كرمانشاه، هم ادامه پیدا کرد و نشريه‌هاي تحت مديريت من، حائز رتبه برتر شدند و اين حاصل تلاش بي‌وقفه و همكاري مستمر اعضاي مجموعه‌ای است که مدیریت آن‌ها با من است.

الهام اکبری پشتکار و ایده‌های نو را مهم‌ترین عامل موفقیت می‌داند و معتقد است حمایت‌های خانواده‌اش در این مسیر حرکتش را سرعت بخشیده است

يكي از رموز موفقيت من، كار خانوادگي است؛ چرا كه هر يك از اعضاي خانواده‌ام به نحوي مديريت و مسئوليت قسمت‌هاي مختلف مجموعه را بر عهده دارند.

منحصر به فرد بودن، عزت نفس و شخصيت متعالي با تمام اهدافم آميخته شده است. هيچ‌گاه از اينكه فقط به دنبال رسيدن به هدف‌هاي خود باشم خشنود نبوده‌ام؛ از اين‌رو تصميم گرفتم همراه با ديگران براي ساختن آينده‌اي روشن گام بردارم.

توصیه های الهام اکبری به بانوان

بايد راهي نو براي بودن پيدا كرد؛ از تجربيات الهام گرفت و ناديده‌ها را تصور كرد. اينجاست كه ناممكن‌ها ممكن مي‌شود. توصيه‌ام به خانم‌هاي جوان اين است كه اگر مي‌خواهند فرد موفقي در جامعه باشند، بايد از سختي‌ها نهراسند، مسئوليت‌هاي اجتماعي را بپذيرند و در راه رسيدن به اهدافشان محكم و استوار گام بردارند.

برنامه های آینده

الهام اکبری در مورد زندگی و اهداف آینده خود چنین می گوید : به طور كلي زندگي‌ام را در مسير تحقق آرمان‌هايم دنبال مي‌كنم و توسعه و پيشرفت جزء جدانشدني اهداف كاري من است. تصميم دارم در آزمون دكتراي مديريت شركت كنم. به عقيده من يك مدير خوب براي پيشبرد اهداف و توسعه همه‌جانبه بايد به علم روز مجهز باشد.

در زمينه ورزش گلف نيز قصد دارم با ياري خدا و حمايت مسئولان دلسوز کرمانشاه و پیگیری همکاران سازمان ورزش و جوانان سعی در توسعه و ارتقا ورزش گلف در استان را داریم. به اين منظور برنامه‌ريزي برگزاري دوره‌هاي آموزش گلف براي بانوان و آقايان در رده‌هاي سني مختلف را در نظر گرفته‌ام و در صورت استقبال مردم و فراگير شدن اين ورزش، در زمينه راه‌اندازي زمين‌هاي ميني گلف در مكان‌هاي ورزشي، پارك‌ها و مدارس نيز اقدام خواهيم كرد.

منبع : استخراج از مصاحبه های الهام اکبری و زندگی نامه او در سایت های اینترنتی

 

الهام اكبري، كارآفرين موفق كرمانشاهي در حوزه مطبوعات و ورزش
انتشار : ۸ تیر ۱۳۹۶

پروفسور محسن هشترودی: ریاضی دان


پروفسور محسن هشترودی: ریاضی دان

محسن هشترودی در ۲۲ دی ۱۲۸۶ چشم به جهان گشود.محسن هشترودی تحصیلات دبستانی خود را در مدرسه‌های سیروس و اقدسیه در شهر تبریز به پایان برد. و سپس برای ادامه تحصیل در دارالفنون به تهران آمد در سن 13 سالگی شروع به آموزش زبان فرانسه کرد. در سال 1308 از طرف وزارت فوائد عامه برای تحصیل در رشته پزشکی به اروپا اعزام شدپس از سه سال تحصیل در رشته پزشکی به ایران بازگشت و در سال 1311 به دارالمعلمین مرکزی( دارالمعلمین مرکزی بعدها دانشسرای عالی و سپس دانشگاه تربیت معلم نامیده شد) وارد شد. بعد از فارغ التحصیلی از دانشسرای عالی با درجه ممتاز و به عنوان شاگرد اول در سال 1312 بهمراه دومین گروه فارغ التحصیلان به کشور فرانسه عزیمت کرد.

 محسن هشترودی در سال ۱۳۱۴ با درجه کارشناسی در رشته ریاضیات از دانشگاه سوربون فارغ‌التحصیل شد. سپس با سرپرستی پروفسور الی کارتان در همان دانشگاه به پژوهش در زمینه هندسه دیفرانسیل پرداخت و مدرک دکترای خود را در رشته ریاضیات در سال ۱۳۱۶ دریافت کرد.

محسن هشترودی پس از بازگشت به ایران به عنوان استادیار در دانشکده علوم دانشسرای عالی به کار مشغول شد.

در سال ۱۳۲۰ کرسی استادی دانشسرای عالی را دریافت کرد. در سال 1322 کرسی مکانیک تحلیلی گروه آموزشی ریاضی دانشگاه تهران را اخذ کرد.

در سال ۱۳۳۰ به مقام ریاست دانشگاه تبریز رسید، و در سال ۱۳۳۶ به عنوان رئیس دانشکده علوم دانشگاه تهران انتخاب شد. از مهمترین فعالیت های علمی پروفسور هشترودی همراه با تدریس می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- حضور در کنگره بین المللی ریاضی دانان آمستردام بعنوان نماینده دانشگاه تهران

- حضور در کنگره بین المللی ریاضی دانان هاروارد به عنوان نماینده دانشگاه تهران.

- تدریس در ترم پاییزه دانشگاه هاروارد.

- انجام مصاحبت و گفتگوهای پی در پی با انشتین در این ایام

- ایراد سخنرانی در کنگره طوسی در دانشگاه تهران

- میزبانی چند روزه از ریاضی دان برجسته مقیم آمریکا (زاریسکی) در منزل خود.

- حضور در کنگره بین المللی ریاضی دانان زبان لاتین در شهر نیس فرانسه.

-سخنرانی در باب (تجسم و تصویر) به دعوت بدیع الزمان فروزانفر نایب رییس انجمن ایرانی فلسفه و علوم انسانی دانشکده معقول و منقول.

- ایراد سخنرانی در کنگره آزادی و فرهنگ تحت عنوان "تاثیر علوم در ادبیات و هنر"

- حضور در کنگره بین المللی ریاضی دانان در شهر ادینبورگ انگلستان و گفتگو با بزرگانی مثل برتراند راسل.
-حضور در کنگره بین المللی ژئومتری در صوفیه.

- حضور در اولین کنفرانس ریاضی کشور.

- اخذ لوح استاد ممتازی دانشگاه تهران.

- حضور در دومین کنفرانس ریاضی کشور.

-حضور در سومین کنفرانس ریاضی کشور.

- ایراد سخنرانی در کنگره تحقیقات ایرانی در دانشگاه تهران.

پروفسور هشترودی مطرح کننده یوفوها و کسی که به شوروی سابق کمک کرد زمانی که سفینه یوری گاگارین داشت از مسیر منحرف می‌شد. سفینه با محاسبات پروفسور به مسیر خود باز گشت. این دانشمند بزرگ بیش از صد مدال جهانی دارد. بطور خلاصه می‌توان ویژگیهای پروفسور هشترودی که از عوامل اصلی موفقیت او بودن را چنین فهرست نمود:

- وارستگی و ساده زیستی که از پدر خود به ارث برده بود.

- سخت کوشی و تلاش مستمر.

- توجه به ذوق و استعداد خود در انتخاب رشته تحصیلی.

- توجه و تمرکز عمیق بر روی موضوع مورد نظرخود و بی توجهی نسبت به موضوعات باز دارنده.

- حافظه قوی و استفاده بهینه از آن

- نظم در کارهایی که می‌پذیرفت.

- ارج گذاشتن به انسان در کل و توجه خاص به معلمان و جوانان ، نازک دلی و احساسی پاک و لطیف داشتن.

تالیفات:
جهان اندیشه و هنر

دانش و هنر

نظریه اعداد

سایه ها (مجموعه شعر)

سیر اندیشه بشر

از مکانیک کلاسیک تا مکانیک کوانتمیک

 سوابق اجرایی

- پذیرش ریاست اداره تعلیمات متوسطه اداره فرهنگ تهران.


- دریافت امتیازهفته نامه "نامه کانون ایران" از شورای عالی فرهنگ.


- حضور فعال در اعتراض و اعتصاب استادان و دانشجویان دانشگاه تهران برای استقلال دانشگاه از وزارت معارفه.


- راه اندازی و هدایت مجمع فلسفی با عضویت اشخاصی چون امیر حسین آریان پور، ابوالحسن فروغی، حسینعلی راشد و

- عضویت در موسسه مطالعات پیشرفته دانشگاه پرینستون آمریکا به درخواست ریاست دانشگاه پرفسور اوپن هایمر.

- انتخاب به ریاست دانشکده علوم برای یک دوره 3 ساله از طرف شورای استادان دانشکده.

- عدم پذیرش پیشنهاد رییس موسسه تحقیقاتی (کالج دو فرانس) مبنی بر همکاری

 - ارائه طرح و پیشنهاد تاسیس کانون فارغ التحصیلان دانشکده علوم.

- هدایت سازمان صنفی دانشجویان و عهده داری مسئولیت آن به مدت 3 سال.

- تلاش بسیار و مستمر برای تصویب تبصره الحاقی به قانون استخدام مهندسان و فارغ التحصیلان رشته های علوم.

عضویت در انجمن اتحادیه بین المللی فضا به پیشنهاد رئیس انجمن.

- راه اندازی دوره فوق لیسانس ریاضی در ایران.

- قبول عهده داری ریاست هیات تحریریه نشریه فرهنگی، علمی و هنری کتاب هفته با همکاری منوچهر آتشی و احمد شاملو.

- ارائه پیشنهاد تشکیل انجمن ریاضی و انجمن معلمان ریاضی به مفهوم عام به مدیر مجله یکان

. انتصاب بعنوان ریاست هیات امناء و شورای نویسندگان مجله فضا

. عضویت در هیات امناء مدرسه عالی علوم اداری و بازرگانی قزوین وابسته به وزارت علوم و آموزش عالی بمدت 3 سال

قبولی پیشنهاد ریاست کانون فضایی ایران

پروفسور هشترودی در سال 1355 بر اثر ایست قلبی در 13 شهریور ماه جان به جان آفرین تسلیم و در 17 شهریور از مسجد دانشگاه تهران تا بهشت زهرا تشییع و اینچنین جاودانه شد.

 منبع:
دانشنامه فارسی ویکی پدیا

جام جم آنلاین

شبکه ملی رشد

پروفسور محسن هشترودی: ریاضی دان
انتشار : ۷ تیر ۱۳۹۶

دکتر حسن دادبان استاد رشته حقوق دانشگاه تهران


دکتر حسن دادبان استاد رشته حقوق دانشگاه تهران

دکتر حسن دادبان استاد فقید رشته حقوق دانشگاه تهران درتير ماه سال 1303 در محله ويجويه شهر تبریز متولد شد. حسن دادبان تحصیلات ابتدایی را در دبستان سعدي به پایان برد. تحصیلات متوسطه را در دبيرستان فردوسي شهر تبریز گذراند. وی فعالیت فرهنگی را از عنفوان جوانی و از سال آخر دبيرستان با تدریس آغاز كرد. حسن دادبان پس از اخذ ديپلم، برای ادامه تحصیلات وارد دانشكده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه تبريز شد و در رشته ادبیات فارسی به تحصیل پرداخت و در سال 1328 هـ .ش درجه کارشناسی گرفت. پس از اخذ کارشناسی رشته ادبیات از آنجایی که از كودكي نسبت به بي‌عدالتي حساس بود، به تحصیل در رشته حقوق روی آورد و برای تحصیل در رشته حقوق وارد دانشکده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران شد و در سال 1333 هـ .ش کارشناسی حقوق گرفت . پس از اخذ مدک کارشناسی مدتی در اهواز و آذربایجان به عنوان قاضی تحقیق یا بازپرس به خدمت پرداخت. پس از اتمام تحصیلات کارشناسی حسن دادبان برای تحصیلات عالیه در دهه 1330 هـ .ش برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و از ۱۳۳۷ - ۱۳۴۷ هـ .ش در دانشگاه پاریس به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ دانشنامه دکترای دولتی در رشته حقوق جزا شد. همچنین توانست سه دکترا در رشته‌های علوم جزايي، حقوق خصوصي و اقتصاد توسعه بگیرد. دکترحسن دادبان پس از بازگشت به ایران، به عنوان مستشار استیناف در دیوان عالی جنایی مشغول به کار شد.در سال ۱۳۴۹ هـ .ش با خانم حسنیه شعاران ازدواج کرد.دکتر دادبان در سال1350هـ .ش به گروه حقوق جزا در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پیوست. در سال ۱۳۷۴ هـ .ش جهت مطالعه و پژوهش راهی فرانسه شد و یک سال و نیم در آنجا اقامت گزید و سرانجام با ترجمه دو کتاب مرجع در حقوق جزا (آیین دادرسی کیفری و حقوق جزای عمومی) به ایران باز گشت. دکتر دادبان پس از سال ها تدریس در ۱۳۸۳ هـ .ش بازنشسته شد، اما علی رغم بازنشستگی همچنان کار تدریس را دنبال کرد. او بيش از هجده سال مديريت گروه علوم جزايي و جرم شناسي را بر عهده داشت و زمانی نیز معاونت آموزشي و پژوهشي دانشكده حقوق دانشگاه تهران را عهده‌دار بود.

دکتر دادبان فردی متدین و علاقه‌مند به خانواده است. همواره به کار تحقیق و پژوهش عشق می‌ورزید و در طول خدمت خود شاگردان متعددی تربیت کرده بود. استاد حسن دادبان در سن 88 سالگی در 17 تیر سال 1391 دار فانی را وداع گفت.

برگرفته شده از سایت قضاوت آنلاین با تلخیص و اضافات

دکتر حسن دادبان استاد رشته حقوق دانشگاه تهران
انتشار : ۷ تیر ۱۳۹۶

پروفسور مونا جراحی استاد دانشگاه اوکلا


پروفسور مونا جراحی استاد دانشگاه اوکلا

مونا حراجی، در سال۱۳۵۷در تهران متولد شد.بعد از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشگاه شد و در سال 1379پس از گرفتن مدرك كارشناسي مهندسي برق از دانشگاه صنعتي شريف ، براي ادامه تحصيل به آمريكا رفت. مونا جراحی تحصیلات خود در رشته مهندسی برق را دردانشگاه استانفورد شروع و مدرك فوق ليسانس و دكتري خود را به ترتيب در سال هاي 2003 و 2007 از دانشگاه استانفورد دريافت كرد. دکتر جراحی دوره فوق دكتري خود را در دانشگاه بركلي به پايان رساند، پس از آن به عنوان استاديار در دانشگاه ميشگان مشغول به كار شد.

دكتر جراحي در سال 2013 به عنوان عضو هيئت علمي مهندسي برق و مدير آزمايشگاه الكترونيك تراهرتز در دانشگاه UCLA مشغول به كار شد.

از افتخارات ایشان می توان به جايزه پيشگامان مهندسي از آكادمي ملي بنياد مهندسي Grainger ، جايزه پيشرفت شغلي زودهنگام از بنياد ملي علوم، جايزه محققين جوان از دفتر تحقيقات نظامي آژانس پروژه هاي دفاعي پيشرفته مركز تحقيقات نظامي اشاره نمود.

برترین افتخار ایشان، جايزه ويژه رياست جمهوري آمريكا به نام «جايزه موفقيت زودهنگام براي دانشمندان و مهندسان» می باشد، که بالاترين افتخاري است كه توسط دولت آمريكا در زمينه پژوهش در زمينه علوم و مهندسي به دانشمندان تعلق می گیرد.

علت اعطای این جایزه به این استاد جوان، تحقیقات و پروژه های خلاقانه وی در گسترش دانش پلاسمونیک در ساخت وسایل نانوالکترونیک و نانوفتونیک و صنعتی کردن فناوری «تراهرتز» است که در صنایع پزشکی، دارویی و ماشین آلات کاربرد دارد.

جراحي در حال كار و تحقيق براي توسعه فناوري اپتوالكترونيك براي استفاده در زمينه‌هاي سلامت، مخابرات و سنجش از دور و كاربردهاي ديگر است. او در زمره يكي از 102 دانشمند و مهندس است كه جايزه سال 2013 را دريافت کرد.

پروفسور «جراحی» تنها محقق ایرانی تباری بود که موفق به دریافت جایزه استعداد برتر امسال شد. جایزه ریاست جمهوری برای استعدادهای برتر حرفه‌ای مهندسان و پژوهشگران در سال ۱۹۹۶ به دستور کلینتون و با همکاری شورای ملی علوم و فناوری امریکا بنیانگذاری شد.

این جایزه، ارزشمندترین جایزه دولتی است که یک مهندس یا پژوهشگر در اوایل زندگی حرفه‌ای‌اش می‌تواند دریافت کند.

پروفسور مونا جراحی در مورد موفقیت خودش می گوید : من فکر میکنم راه موفقیت هر کسی رو خودش میتونه بهتر از هر کس دیگه پیدا کنه. همه آدم ها به توانایی های خودشون واقف هستند و برای موفق شدن خیلی لازمه که آدم اشتیاق داشته باشه و ایمان داشته باشه به جهتی که میره. چیزی که می توانم بگم اینست که نباید از ریسک کردن ترسید و از شکست هم نباید ترسید و آرزوها رو هم باید بزرگ انتخاب کرد. هرچه آرزوها بزرگتر انتخاب بشه به نظر من آدم به جاهای بالاتر میرسه .

برگرفته از سایت برترین ها با اندکی تلخیص و اضافه

پروفسور مونا جراحی استاد دانشگاه اوکلا
انتشار : ۷ تیر ۱۳۹۶

دکتر سید مهدی الوانی استاد رشته مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی


دکتر سید مهدی الوانی استاد رشته مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی

دکتر سید مهدی الوانی استاد پایه 24 دانشگاه علامه طباطبایی در دی ماه سال 1323 شمسی در محله امیریه تهران به دنیا آمد.تحصیلات ابتدایی را در مدرسه بیهقی شهر تهران شروع كرد، سپس از مدرسه بیهقی به مدرسه مصباح مرجانی رفت و از آنجا گواهینامه ششم ابتدایی را اخذ كرد.سال اول دوره متوسطه را در دبیرستان حكیم نظامی به اتمام رساند. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه و گذراندن دوره سربازی وارد دانشگاه شد و رشته ادبیات انگلیسی را در دانشگاه ملی(شهید بهشتی کنونی ) آغازكرد و در محضر استادانی چون دكتر سید صادق گوهرین ،استاد عماد خراسانی و استاد كریمان آموزش دید و لیسانس زبان و ادابیات انگلیسی را از دانشگاه ملی ایران در سال 1349دریافت کرد.

پس از دوره کارشناسی، وارد دوره کارشناسی ارشد در رشته مدیریت آموزش و پرورش در دانشگاه تهران شد،در آنجا نیز استادانی چون دكتر کاردان، دكتر سرمه، دكتر نیساری، دكتر برهانمنش، دكتر شریفی، ... حضور داشتند. ایشان مدرک فوق لیسانس علوم تربیتی را از دانشگاه تهران در سال 1351اخذ کرد.

سپس به کارشناسی ارشد رشته علوم اداری در دانشگاه تهران روی آورد و در آنجا هم از استادانی چون دكتر بشارت، دكتر اقتداری، دكتر صدقی، دكتر اكبری درس آموخت و در سال 1356 مدرک فوق لیسانس علوم اداری را از دانشگاه تهران اخذ کرد.

در همین ایام فعالیت خود را بصورت رسمی در وزارت كشاورزی با شغل كارشناس بهبود روش ها آغاز كرد. مدتی كه در آنجا كار كرد رئیس اداره شد و چون علاقه وی به تدریس و تعلیم بیشتر بود به مركز آموزش مدیریت دولتی كه متولی آموزش مدیران است، منتقل و مربی آموزشی شد.

مهدی الوانی برای ادامه تحصیل راهی کشور آمریکا شد و در دانشگاه كالیفرنیای جنوبی در رشته مدیریت مشغول تحصیل شد . ایشان درسال 1359فوق لیسانس مدیریت دولتی و در سال 1361 دکتری مدیریت دولتی را از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمریکا دریافت کرد.

در سال 1360 به ایران بازگشت. انقلاب تغییرات بسیاری در همه جا از جمله دانشگاه ها به وجود آورده بود. با فراز و نشیب ها و برخی بی مهری ها ساخت و مراتب مختلف دانشگاهی را طی كرد و در سال 1370 استاد شد و در سال 1376 به عنوان استاد نمونه انتخاب گردید. مدتی رییس دانشكده حسابداری و مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی و زمانی هم مدیر گروه مدیریت دولتی بود، در این دوران بود که شروع به نوشتن كتاب و مقالاتی کرد.

وی در سال 1355 ازدواج كرد كه حاصل آن پسری به نام سیدپیمان و دختری بنام سیدپریسا است. كه هر دو در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

زمينه تدريس :

تدریس دورس مدیریت در سطوح کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکترای مدیریت و حسابداری در دانشگاههای تهران، تربیت معلم ، تربیت مدرس ، شهید بهشتی ، علامه طباطبایی ، مجتمع آموزش عالی قم ، دانشگاه فرماندهی و ستاد نیروی هوایی ، دانشگاه عالی دفاع ملی

راهنمایی پروژه ها و رساله های تحصیلی رشته مدیریت در سطوح کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری

سوابق اجرایی و مهارتی :

- مربی آموزشی مرکز آموزش مدیریت دولتی ، 1354تا 1360

- رئیس اداره آموزش مرکز آموزش مدیریت دولتی ، 1354 تا 1355

- رئیس انتشارات مرکز آموزش مدیریت دولتی ، 1355 تا 1357

- استادیار مجتمع علوم اداری و مدیریت بازرگانی 1360 تا 1368

- دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی ، 1368 تا 1373

- رئیس دانشکده حسابداری و مدیریت – دانشگاه علامه طباطبائی ، 1368 تا 1372

- استاد دانشگاه علامه طباطبائی ، 1373

- عضو کمیته مدیریت سازمان سمت ، - 1370 تا 1374

- عضو کمیته تخصصی دفتر گسترش دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ، 1370 تا 1380

- عضو شورای دانشگاه ، 1370 تا 1372

- عضو شورای تخصصی اداری وزارت علوم و آموزش عالی 1369 تا 1370

- عضو صاحبنظر کمیته اصلاحات اداری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، 1377 تا 1379

- عضو هیأت مدیره سازمان مدیریت صنعتی ، 1376 تا 1379

- مشاور مدیریت طرح مطالعات الگوی برنامه ریزی و اجرای امنیت غذا و تغذیه کشور ، 1377

- مدیر گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبائی ، 1371 تا 1373

- مدیر گروه مدیریت دولتی مجتمع آموزش عالی قم ، 1377 تا 1380

- سردبیر نشریه مطالعات مدیریت 1377 تا کنون

- عضو هیات مدیره سازمان بین المللی توسعه مدیریت ، 1377 تا 1379

- عضو هیات تحریریه نشریات : برنامه و توسعه ، مدیریت دولتی – مجتمع آموزش عالی قم ، مدیریت و توسعه ، تدبیر ، مطالعات دفاعی استراتژیک

- مشاور بانک کشاورزی ، 1377 تا 1379

- سرپرست کمیته تخصصی مدیریت شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم ، 1370 تا 1379

- مشاور بخش تحقیقات بانک ملت ، 1379 تا کنون

- مشاور مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، 1380 تا 1381

- عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

-پژوهشگر برگزیده سال 80 جشنواره شهید رجایی ( چهارمین جشنواره )

- استاد نمونه سال تحصیلی 1377-1376

- معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی از 1382 تا شهریور 1384

- عضو هیات علمی امنای دانشگاه علامه محدث نوری از سال 80 تا کنون

- چهره ماندگار دوره سوم سال 1382

سوابق پژوهشی :

- پژوهشی در زمینه میزان اثر بخشی طرح های واگذاری برخی از کارهای دولتی به بخش خصوصی در دانشگاه های مستقر در تهران ، 1372

- پژوهشی در زمینه واژه یابی ، معادل سازی و شرح لغات و اصطلاحات مدیریت – به اتفاق دکتر زاهدی و دکتر فقیهی ؛ 1373

- پژوهشی در زمینه فشارهای عصبی مدیران ، به اتفاق دکتر ابطحی ، 1370

- پژوهشی در زمینه امنیت غذایی در ایران همکار مدیریتی طرح ، مدیر طرح آقای دکتر قاسمی ، سال 1379

- ناظر طرح تشکیلات وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، 1378

- مشاور طرح برنامه ریزی استراتژیک بانک کشاورزی ، 1379

 

تألیفات :

- مدیریت بر مبنای هدف و نتیجه ، ترجمه ، به همراه دکتر معتمدی ، نشر مرکز آموزش مدیریت دولتی ، چاپ سوم

- مدیریت عمومی تألیف نشر نی ، چاپ هفتم

- مدیریت تولید ، تألیف ، به همراه مهندس میر شفیعی نشر آستان قدس رضوی ؛ چاپ پنجم

- تصمیم گیری و تعیین خط مشی دولتی ، نشر سمت – پیام نور – چاپ سوم

- مباحث ویژه مدیریت دولتی ، تألیف به همراه دکتر زاهدی ، نشر پیام نور ، سمت ، چاپ اول

- نظام های اداری تطبیقی ، تألیف نشر پیام نور

- خویشتن شناسی مدیران ، ترجمه و اقتباس ، نشر نی ، چاپ اول

- اصول و مبانی جهانگردی ، تألیف به همراه زهره دهدشتی ، نشر بنیاد مستضعفان – چاپ اول

- گفتار هراسی ، ترجمه و اقتباس ، به همراه هاشمی ، نشر نی ، چاپ اول

- رفتار سازمانی ، ترجمه ، به همراه دکتر معمار زاده ؛ نشر مراورید ، چاپ اول 1374

- گام به سوی کامیابی ، ترجمه به همراه اشرفی پیروز بخت ، نشر نی ، چاپ اول 1376

- تئوری سازمان ، ترجمه، به همراه دانایی فرد ، نشر صفار ، چاپ سوم ، 1376

- مدیریت دولتی نوین ، ترجمه به همراه دکتر خلیلی و دکتر معمار زاده ، نشر مروارید ، چاپ اول 1376

- مدیریت و مسئولیت اجتماعی سازمان ، تألیف به همراه قاسمی ، نشر مرکز آموزش مدیریت دولتی ، چاپ اول، 1372

- آینده کار ، جیمز رابرتسون ، ترجمه ، به همراه دانایی فرد ، نشر نی ، چاپ اول 1377

- مدیریت تحول در سازمان ، نگارش و ترجمه ، به همراه دانایی فرد ، نشر صفار ، چاپ اول ، 1379

- تئوری سازمان مدیریت ( دنهاریت ) ترجمه، به همراه دانایی فرد ، نشر صفار ، 1380

- مدیریت تعارض ( وتن – کمرون ) ترجمه ، به همراه دانایی فرد ، نشر موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت وزارت نیرو 1380

- گفتارهایی ، درفلسفه تنوری های سازمان دولتی ، تألیف به همراه دانایی فرد ، نشر صفار ، 1380

- تئوری نظم در بی نظمی و مدیریت ، تألیف به همراه دانایی فرد ، نشر صفار ، 1380

- اداره عمومی تطبیقی ( مدیریت تطبیقی ) ترجمه به همراه معمار زاده ، نشر اندیشه های گهربار ، 1381

- مدیریت تطبیقی ، تألیف به همراه سیمین سلطانی عرب شاهی ، نشر پیام نور ، 1381

- قدرت انتقاد سازنده ، نوشته هندری وایزینگر ، ترجمه به همراه محمدرضا ربیعی مندجین ، نشر موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی 1381

- فرهنگ جامع مدیریت ، به همراه دکتر زاهدی و دکتر فقیهی ، دانشگاه علامه طباطبائی 1376

- فرایند خط مشی گذاری عمومی ، به همراه دکتر شریف زاده ، دانشگاه علامه طباطبائی ، 1379

- هفت راز زنان موفق ، نوشته دانولیزوکس ، ترجمه ، به همراه ربیعی ، نشریکان 1381

- آموزه هایی برای استقرار مدیریت کیفیت جامع در بخش عمومی ، به همراه مهندس ریاحی ، نشر مرکز و آموزش تحقیقات

- آئین تند خوانی ، نوشته اسمیت ، ترجمه ، به همراه پیروز بخت ، نشر تابان 1380

- مدیریت و سرمایه اجتماعی، نوشته واین بیکر ، ترجمه ، به همراه ربیعی 1382

- برون سپاری ، تألیف ، به همراه اشرف زاده ، قصید سرا ، 1382

- سنجش کیفیت خدمات در بخش عمومی ، به همراه بهروز ریاحی ، مرکز آموزش تحقیقات صنعتی ایران 1382

- روش شناسی پژوهشی کمی در مدیریت : رویکرد جامع ،به همراه دکتر عادل آذر و دانایی فرد ، نشر صفار – اشراقی 1383

- روش شناسی پژوهشهای کیفی در مدیریت : رویکرد جامع ، به همراه دکتر عادل آذر و دانایی فرد ، نشر صفار – اشراقی 1383

- فرایند مدیریت جهانگردی ، الوانی ، به همراه پیروز بخت ، تهران ، دفتر پژوهشهای فرهنگی ، چاپ اول 1385

- سیستم های اطلاعاتی مدیریت ، به همراه تیمور نژاد تهران ، انتشارات نرم افزاری هامون ، چاپ اول سال 1385

- سرمایه اجتماعی به همراه دکتر شیروانی ، اصفهان : نشر مانی1385

برگرفته از سایت موسسه آموزشی بهاران با تلخیص و اضافات

 

دکتر سید مهدی الوانی استاد رشته مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی
انتشار : ۶ تیر ۱۳۹۶

مرتضی سلطانی سیمرغ صنعت ایران


 مرتضی سلطانی شزکت زر ماکارون

مرتضی سلطانی، که به سیمرغ صنعت ایران مشهور است در سال ۱۳۴۰ درروستای قلعه ی مبارک آباد استان قم متولد شد.آغاز کودکی او، درمحرومیت از حداقل های زندگی سپری شد. روزهای پنجشنبه و جمعه به گورستان می رود تا شاید با شستن قبرها، اندک درآمدی به دست آورده و کمک خرجی برای مادر خود باشد .

درباره مادرش این گونه می گوید : مادر من، نمونه یک زن مظلوم و نجیب ایرانی بود. او زنی روستایی بود که با مناعت طبع و پاکیزگی فکر و روان خود، من را برای درست زندگی کردن و آدم بودن راهنمایی می کرد. مادر هرچند سواد نداشت، اما به دانش آموختن بچه هایش توجه زیادی داشت و برای موفقیت فرزندانش با تمام توان خود در برابر سختی های زندگی ایستادگی کرد و بالاخره موفق شد مرا در سن 7 سالگی به مدرسه بفرستد.
در مورد فعالیت های اولیه خود چنین می گوید : کالسکه ای داشتم با واکس های رنگارنگ و مشتری هایی که براقی کفش شان را به دستان من می سپردند. همیشه از خواندن سرگذشت آدم هایی که با ایجاد اشتغال به نوعی در چرخیدن چرخ صنعت و تولید این کشور سهم داشتند، لذت می بردم. داستان زندگی کسانی را خوانده بودم که توانسته بودند با همت عالی خویش، منشاء تحولات بزرگی در کشور باشند. من با الهام از آنان، می خواستم روزی هم چون آنها، در صنعت سرزمینم تاثیرگذار باشم و در خود توان آن را می دیدم.

در ابتدای جوانی مشغول فرش فروشی می شود اما فرش فروشی نمی تواند روح پرخروش او را راضی کند. سپس وارد فضای تولید و صنعت شده و به اتفاق چند دوست، واحد تراشکاری ای را راه اندازی می کند .در آن روزها با گروهی آشنا می شود که پیمانکاری پوشش سوله را انجام می دادند. در این کار وارد می شود و سر انجام به سراغ سوله سازی می رود و در اولین گام مدیرکل صنایع استان مرکزی به جدیت با درخواست سوله سازی او مخالفت می کند .اما سرانجام با پیگیرهای خودش موافقت اصولی را در زرندیه ساوه می گیرد و کار خودش را آغاز می کند. سالها در عرصه ی ریخته گری کار کرد و اولین تولید کننده میل لنگ در ایران نیز بوده است.

در مورد وقایع زندی خود چنین اعتقاد دارد :

من هم با افتخار تمام از روزهای سیاهی که پشت سر گذاشته ام یاد می کنم چون معتقدم اگر بتوان در چنین شرایط سختی، شرافت و عزت نفس را حفظ کرده و با تازیانه های بی رحم زندگی، خود را برای آینده ای درخشان آماده کرد، پس می توان آن دوران را با احساس افتخار یاد کرد.

مرتضی سلطانی در مورد پتانسیل های کشور می گوید : کشور ما، از زمین های مستعد فراوان همراه با آب و هوای مساعد برای تولید انواع محصولات پایه در کشاورزی و صنایع غذایی برخوردار است. در عین حال نیروهای انسانی جوان، متعهد، با انگیزه و دانش محوری دارد که دسترسی کاملی به دانش روز و فن آوری های نوین در حوزه دارند. از سوی دیگر به دلیل موقعیت استراتژیک ایران در مسیر ترانزیت جهانی، در اختیار داشتن خطوط ساحلی زیاد به آب های آزاد در خلیج فارس و دریای عمان، داشتن خطوط ریلی سراسری که قادر به پیوند کشورهای شمالی و CIS به شاهراه های تجارت جهانی است، این سرزمین را در وضعیتی آرمانی قرار داده است.
این در شرایطی است که در صورت توجه بیش از پیش به این مزیت ها و هدایت سرمایه های کشور به ویژه در بخش خصوصی می توان ضمن افزایش تولید داخل غذا و تامین نیازهای بازار داخلی گسترده، پا به عرصه های جهانی گذاشت و هم در جهت تحقق توسعه پایدار عمل کرد و هم باعث افزایش رفاه داخلی شد.

گروه صنعتی و پژوهشی زربه مدیریت مرتضی سلطانی با اعتقاد به توان سرزمین خود و به پشتوانه ۳۰ سال سابقه موفق و موثر حضور بنیانگذارش در عرصه های تولیدی و صنعتی، زیرساخت خود را در سال ۱۳۷۲ با تأسیس واحد تولیدی آرد فراهم نمود و با راه ‏اندازی آن در سال ۱۳۷۷ محکم و استوار کار خود را در صنعت غذا آغاز کرد. در سال۱۳۸۰ هم برای اولین بار در ایران خطوط تولید آرد سِمولینا را راه‏ اندازی نمود. در واقع این گروه صنعتی که در حال حاضر بزرگترین صادرکننده ایرانی انواع ماکارونی می‏باشد، در سکوی نخست صنعت ماکارونی ایران قرار دارد و توانسته است با ایجاد فضای رقابتی در صنعت، به عنوان اولین تولیدکننده انواع ماکارونی و پاستا با آرد سِمولینا در ایران، نقش مهمی را در ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی به عهده بگیرد به نحوی که هم اکنون محصولات ماکارونی ایران قادرند هم تراز با برندهای معتبر جهان در رقابت‏های بین‏ المللی موفق و سربلند وارد شوند. از سوی دیگر این گروه توانسته است با افزایش تعداد سیلوهای غلات خود، بالاترین توان ذخیره‏ سازی یکجا در کشور را کسب کرده و با راه‏ اندازی ۵ خط تولیدی آرد نیز در مقام نخست بیشترین ظرفیت تولید یکجا انواع آرد ایران قرار گیرد.

بنیانگذار گروه صنعتی زر، شناخت ادبیات تولید و رقابت را در تولید بدون مرز شرط رقابت جهانی می داند و سه عامل، کیفیت خوب، بسته بندی خوب و نگاه مشتری مداری را شرط قرارگرفتن محصولات در کنار تولیدات جهانی بیان می کند. مرتضی سلطانی الگوی مدیریتی خود را نگاه انسان محورانه می داند و اگر مجموعه ای در دنیا برند شده مطمئن باشید نگاه انسان محورانه داشته است. او شرکاء عرصه تولید را پرسنل های تولید می داند و آنها را بر شرکاء مالی ارجعیت می دهد، زیرا شرکاء کاری یعنی تفویض وظایفی که بهره وری را بالا می بردکه این مورد در شریک مالی نیست. او می گوید، هر نیرو در خط تولید باید بداند که شریک است و ماحصل کارش نتیجه کار یک مجموعه می باشد. از ویژگیهای مرتضی سلطانی بنیانگذار گروه صنعتی زرماکارون: نگاه فرا مرزی اوست، تا حدی که گرفتن بازارهای جهانی او را راضی نمی کند و نگاه به بازارهای اشباع و فوق اشباع نیز در نگاه و برنامه هایش قرار دارد، او از پاستای باریلا ی ایتالیا یاد می کند که با تولید نزدیک به ۲۰۰۰ تن در روز اولین تولید کننده پاستای جهان می باشد و زرماکارون با ۱۵۰۰ تن تولید پاستا در تعقیب اوست و سلطانی می خواهد به بازار اشباع شده ترکیه با توجه به صادرات پاستایش ورود پیدا کند که هم اکنون هم پاستاهای زر به نمایندگی ایران در این کشور در کنار برندهای معتبر جهانی از جمله باریلا در سبد انتخابی مشتریان ترک قرار دارد و در صَدَد موفقیت های بیشترش در این موقعیت می باشد.
می کنم بنیانگذار گروه صنعتی زرماکارون هفته ای ۳ بار کوهنوردی می کند ومی گوید: سلامتی شخصی مدیران تاثیر بسزایی در تولید دارد.

مرتضی سلطانی تاکنون چندین مقام در عرصه صنعت کسب نموده است؛ از آن جمله‌اند: کارآفرین برتر علمی سال ۱۳۹۲در بخش صنعت در هشتمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر کشور، کارآفرین برتر سال ۱۳۹۱ در پنجمین همایش نوآوری و عدالت اقتصادی، شخصیت برتر کشور در سال ۱۳۹۰ براساس نظرسنجی انجام‌شده از بزرگان و پیشکسوتان صنایع غذایی کشور که به همت انجمن علوم وصنایع غذایی ایران برگزار گردید.

پیام مرتضی سلطانی برای جوانان:

جوانان بسیاری داریم که تحصیلات دانشگاهی دارند. از دیدگاه تئوری آموزش دیده اند، اما نتوانسته اند دانش خود را با تجربه عملی درآمیخته و مجرب شوند. من از بدو ورودم به صنعت تلاش کردم این فرصت را برای جوانان علاقه مند و آماده برای فعالیت همه جانبه، فراهم کنم. زیرا خود من هم روزی جوان بودم و اگر اعتمادی به من نمی شد، قطعا امکان بروز توانایی را هم به دست نمی آوردم.
شاه کلید موفقیت “صداقت ” است و ملتی که خود را از دروغ مبرا کند شاه کلید و رمز موفقیت در دستانش است.

ازجوانان عزیز و دانش محور می خواهم از دو عامل پول و پارتی امتناع کنند. بر روی زمین تا دلتان بخواهد پول فراوان وجود دارد. پارتی کمکی نمی تواند باشد.باید در نظر داشت که ایران بهترین کشور دنیا برای سرمایه گذاری بخصوص در صنعت غذا است.


گرفته شده ازسایتIRAN Food news.com با تلخیص و اضافات

 

مرتضی سلطانی سیمرغ صنعت ایران
انتشار : ۶ تیر ۱۳۹۶

دکتر جلیل تجلیل استاد ادبیات دانشگاه تهران


دکتر جلیل تجلیل

جلیل تجلیل در سال ۱۳۰۳ درشهرتبریز به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در دبستان مولوی شهر تبریز آغاز نمود و به جهت علاقمندی به تحصیل علوم دینی به حوزه علمیه شهر تبریز وارد شد و به کسب فیض از علمای آن سازمان پرداخت. درسن ۱۷ سالگی از دبیرستان لقمان گواهی دیپلم متوسطه گرفت . پس از اتمام تحصیلات متوسطه وارد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز گردید و بعد از ۴ سال تحصیل با رتبه اول درسال1347 از دانشگاه فارغ‌التحصیل و جهت ادامه تحصیلات کارشناسی ارشد وارد دانشگاه تهران گردید و درسال 1347 از این دانشگاه در رشته ادبیات کارشناسی ارشد گرفت و بلافاصله تحصیلات دکتری را در آن دانشگاه را آغاز و در سال 1349 از آن دانشگاه فارغ التحصیل گردید. وی همچنین همزمان با تحصیل در دانشگاه در حوزه علمیه قم و تهران به فراگیری فلسفه، منطق، صرف و نحو پرداخت.دکتر جلیل استاد ادبیات دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۰ هجری‌شمسی به عنوان استاد نمونه کشور انتخاب شد و ۵ سال بعد در ششمین دوره همایش چهره‌های ماندگار، در رشته ادبیات به عنوان منتخب معرفی و مورد تجلیل رئیس جمهور قرار گرفت.از دکتر جلیل تجلیل علاوه بر مقالات گوناگون در نشریات داخلی و خارجی و همایش ها کتاب های ذیل تالیف و ترجمه شده است.

کتاب‌های تالیفی

تجلیل ، جلیل . نقشبند سخن : اشراقیه، 1368

تجلیل ، جلیل . عروض : نشر همراه، 1368.

تجلیل ، جلیل . مقایسه لیلی و مجنون فضولی و نظامی: کنگره بزرگداشت ملا محمد فضولی 1374

تجلیل ، جلیل . بلاغت نهج البلاغه. : پژوهشگاه علوم انسانی، 1379

تجلیل ، جلیل . عروض و قافیه. : انتشارات آوای نور، 1384

تجلیل ، جلیل ، اسمعیل حاکمی والا، سیدمحمد رادمنش، علی شیخ الاسلامی و علی مرزبان راد . برگزیده متون ادب فارسی. : مرکز نشر دانشگاهی، 1386.

تجلیل ، جلیل . صور خیال در شعر سبک اصفهانی : انتشارات فرهنگستان هنر، 1386

تجلیل ، جلیل . معانی و بیان : مرکز نشر دانشگاهی، 1386.

تجلیل ، جلیل . جناس در پهنه ادب فارسی : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، 1387

تجلیل ، جلیل . شرح درد اشتیاق : سروش، 1388

تجلیل ، جلیل . تصاویر خیال درشاهنامه فردوسی : فرهنگستان هنر، 1388

تجلیل ، جلیل . تحلیل اشعار اسرار البلاغه : معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، 1388

کتاب‌های ترجمه شده

تجلیل ، جلیل . الغدیر: بعثت، 1366

تجلیل ، جلیل . معالم المدرستین (دو جلد)رایزان، 1375

تجلیل ، جلیل . مهدی کیست؟سروش، 1383

تجلیل ، جلیل . اسرار البلاغه. : انتشارات دانشگاه تهران، 1390

تشویق ها و جوایز

مدال درجه اول رتبه اولی دانشنامه لیسانس از وزارت فرهنگ 10/8/34

لوح تقدیر وزیرفرهنگ وآموزش عالی از نقش فعال درجلسات هیات ممیزه مرکزی توسط دکتر سیدمحمد هاشمی گلپایگانی

لوح تقدیرنامه وزارتی به مناسبت عضویت درمجله بین‌المللی علوم انسانی از دکترمصطفی معین وزیر علوم و اموزش عالی وقت

تقدیر و معرفی در اولین دوره چهره‌های ماندگار مهرماه80

برگزیده چهره ماندگار در سال 85

استاد برتر دانشگاه آزاد اسلامی سال 86

عضویت در مجامع ملی و بین المللی

هیات مدیره انجمن علمی ترویج زبان وادب فارسی، عضو، ملی،

انجمن استادان زبان فارسی، عضو، ملی،

انجمن استادان زبان فارسی هند، عضو، ملی،

تصحیح
معلقات سبع مؤلف:احمدترجانی زاده ناشر:انتشارات سروش
معیار الاشعار خواجه نصیرالدین طوسی (تصحیح )

سمت‌های اجرایی
عضویت هیات ممیزه مرکزی (وزارتخانه) و عضویت در کمیته تخصصی آن
عضویت درهیات ممیزه وکمیته تخصصی دانشگاه تهران
عضویت در شورای گسترش دانشگاههای کشور
عضو و مدیرگروه ادبیات (مرکزنشردانشگاهی)
مدیریت گروه ادبیات فارسی
ریاست کتابخانه مرکزی ومرکزاسناددانشگاه تهران
عضویت در کمیته برنامه ریزی زبان وادبیات فارسی ستاد انقلاب فرهنگی
عضو شورای پژوهشی دانشگاه تهران
عضوکمیته ادبیات وعلوم انسانی دفترمرکزی جهاددانشگاهی
عضوشورای نامگذاری شهرتهران
عضوشورای انتشارات وچاپ دانشگاه تهران
عضوکمیته گزینش استادستادانقلاب فرهنگی
عضو شورای برنامه ریزی زبان وادبیات فارسی (وزارتخانه)
عضو کمیسیون سیاست گذاری مجلات علمی وزارت فرهنگ وآموزش عالی
عضوکمیته تخصصی هنرومعماری هیات ممیزه دانشگاه تهران
عضو کمیته تخصصی دفترگسترش دانشگاهها
مدیر گروه تخصصی ادبیات فارسی المپیاد دانشجویی وزرات علوم تحقیقات و فناوری
عضویت درکمیته علمی اسلام ومحیط زیست دراولین کنگره بین‌المللی بررسی علمی اثرات نشت نفت درخلیج فارس
عضویت در شورای گسترش زبان وادبیات فارسی درخارج کشور
عضویت درمجله دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه تهران
عضویت در مجله بین‌المللی علوم انسانی وزارت علوم تحقیقات وفناوری (مجلةالعلوم الانسانیة للجمهوریة الاسلامیةالایرانیه)
عضویت در هیات تحریریه نشریه دانشکده ادبیات وعلوم انسانی باهنرکرمان
عضویت درهیات تحریریه فصلنامه نهج البلاغه بنیادنهج البلاغه
عضویت درهیات تحریریه فصلنامه پژوهشهای دینی وادبی دانشگاه آزاداسلامی واحدتهران مرکزی
عضویت درهیات تحریریه سفینه فصلنامه تخصصی مطالعات قرآن وحدیث
عضویت درهیات تحریریه مجله پژوهش دینی بادرجه علمی و ترویجی وزارت علوم تحقیقات وفناوری

برگرفته از صفحه شخصی دکتر تجلیل در سایت دانشگاه تهران

دکتر جلیل تجلیل استاد ادبیات دانشگاه تهران
انتشار : ۵ تیر ۱۳۹۶

دکتراحمد حامی پدر مهندسی عمران ایران


دکتراحمد حامی پدر مهندسی عمران ایران

احمد حامی پدر علم عمران ایران در سال ۱۲۸۶ شمسی در یکی از محله های قدیمی تهران در خانواده ای متدین به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مدارس توفیق و حسینیه گذراند و سپس تحصیلات متوسطه را در دبیرستان دارالفنون به پایان رساند . پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال ۱۳۰۸ با شرکت در آزمون اعزام به خارج به همراه نخستین گروه محصلان عازم برلین شد . احمد حامی پس از یک سال از رفتن به شهر برلین به تهران بازگشته و سپس راهی کشور سوییس می شود. تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه زوریخ در رشته مهندسی راه و ساختمان با درجه ممتاز به پایان برده و در سال ۱۳۱۵ به ایران باز می گردد. همزمان با گذرانیدن دوران خدمت نظام وظیفه، در سمت ریاست راه استان مشغول به فعالیت می شود.
دانشکده فنی دانشگاه تهران و در سال ۱۳۱۶ به دعوت استاد علی اکبر حکمت، همزمان با فعالیت در وزارت راه (وزارت راه و شهرسازی کنونی)، تدریس در دانشکده فنی دانشگاه تهران را که دو سال قبل از مراجعت او به کشور یعنی در سال ۱۳۱۳تاسیس شده بود را آغاز می کند. پایه گذاری دانشکده فنی در محل کنونی آن به همت استاد حامی و جمعی دیگر از استادان آن زمان بوده است؛ چرا که قبل از آن این دانشکده در طبقه فوقانی دارالفنون در خیابان ناصرخسرو قرار داشت. استاد حامی با ۴۶ سال تدریس در این دانشکده یکی از وفادارترین استادان دانشگاه تهران محسوب می شود. استاد حامی علاوه بر دانشگاه تهران، در دانشگاه های پلی تکنیک (امیرکبیر)، دانشگاه تبریز و دانشگاه فارابی اصفهان نیز به تدریس اشتغال داشته است.
آثار استاد حامی
همکاری و مشارکت استاد حامی در ساخت و راه اندازی بسیاری از راه ها، پل ها، راه های آهن، فرودگاه ها، بنادر و... ستودنی است. از این حیث و به خاطر تسلط او به راه های کشور باعث شده تا وی را پدر راه های ایران بنامند. او در کنار تالیفات مهندسی، در زمینه تاریخ و فرهنگ ایران نیز دست به قلم برده که در آنها بیشتر تاریخ نویسان غربی را مورد انتقاد قرار داده است. تالیفات مهندسی او را می توان در سه گروه مصالح ساختمانی، راهسازی و مهندسی ساختمان تقسیم بندی کرد. مهندس حامی در زمینه مصالح ساختمانی، چند کتاب از خود به جا گذاشته که سیمان ، مصالح ساختمان و نسوز ازجمله آنها هستند.کتاب آسفالت گوگردی ، راه های ایران در گذشته و آینده ، روسازی آسفالتی خیابان های تهران و ماشین های متراکم کننده زمین های خرده سنگی از جمله کتاب های او در زمینه راه سازی به شمار می آیند. استاد حامی در زمینه مهندسی ساختمان هم دو کتاب به چاپ رسانده که برآورد ساختمان ها یکی از آنهاست.
اما شمار کتابهای تاریخی مهندس حامی هشت جلد است که آب یابی، آب رسانی، آب یاری، آب سنجی در ایران باستان ، سفر جنگی اسکندر مقدونی به درون ایران و هندوستان بزرگترین دروغ تاریخ است و هلنیسم دروغی بزرگ درباره فرهنگ ملتی کوچک از جمله ای آثار او می باشند.
احمد حامی در سال 1355فعالیت در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن را شروع و بعداً با سمت مشاور عالی ساختمان و مصالح ساختمانی تحقیقات وسیعی در زمینه مصالح ساختمانی ارایه کرده است.

برخی از پروژه های تحقیقاتی که با نظارت مهندس حامی در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن انجام شد، عبارتند از: کند گیر کردن زمان گیرش گچ با استفاده از افزونه های مختلف، سیمان بنایی، بررسی و مطالعه ملات های متداول در ایران، تهیه نوعی مصالح جدید از سنگ تراس و آهک، استفاده از سیلیس میکرونی در ساخت بتن با مقاومت بالا، آجرهای ماسه آهکی، کاهش سختی آب با استفاده از گرد سنگ تراس، آجر، شفته آهکی، آسفالت گوگردی و....

احمد حامی در بنیانگذاری سازمان برنامه و بودجه سابق (سازمان مدیریت و برنامه ریزی فعلی) همکاری تاثیرگذاری داشته است.
استاد حامی در بسیاری از مقالات خود طرح های پیشنهادی مفیدی در زمینه مهندسی راه و ساختمان ارایه داده که کوتاه کردن راه شمال، نامناسب بودن راه هراز، آباد کردن خوزستان و... از آن جمله اند. مهندس احمد حامی تعداد ۲۳ اثر منتشر نشده گزارش و مقاله منتشر نشده دارد که نسخه ای از این نوشته ها در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نگهداری می شود. عناوین تعدادی از این او عبارتند از: صنعت سیمان کشور ، خشت گلی و گل آهکی ، سنگ های گرانبها ، آجر سفالی، آجر جوش و آجر نسوز ، درباره بتن کفی ، سنگ شناسی ، راهداری و....
درباره زندگی، آثار و مراسم بزرگداشت استاد حامی، مقالات و گزارش های متنوعی در نشریات مختلف به چاپ رسیده است که در برخی از آنها حتی از او به پدر مهندسی ایران نیز یاد شده است.
استاد احمد حامی در روز جمعه ۷ بهمن ماه سال ۱۳۷۹ دار فانی را بدرود گفت.

برگرفته شده از سایت علمی دانشجویان ایران بزرگان رشته عمران به آدرس اینترنتی :

www.daneshju.ir/forum/archive/index.php/t-138037.html


دکتراحمد حامی پدر مهندسی عمران ایران
انتشار : ۵ تیر ۱۳۹۶

دکتر سید باقر آيت­ اله­ زاده شيرازی بنيان­گذار مرمت علمی بناها، آثار و محوطه ­های تاريخی در ايران


دکتر سید باقر آيت­ اله­ زاده شيرازی بنيان­گذار مرمت علمی بناها، آثار و محوطه ­های تاريخی در ايران

 دکتر سید باقر آيت­ اله­ زاده شيرازی بنيان­گذار مرمت علمی بناها، آثار و محوطه­ های تاريخی در ايران در سال 1315 در نجف اشرف در خانواده ­ای ايرانی،روحانی و دينی به دنيا آمد. در سال 1335 موفق به اخذ ديپلم رياضی از دبيرستان دارالفنون شهر تهران گرديد. باقر آيت­ اله­ زاده ­شيرازی در سال 1342 با درجه عالی در رشته کارشناسی ارشد معماری از دانشکده هنرهای زيبای دانشگاه تهران فارغ ­التحصيل گرديد. عنوان پايان­نامه کارشناسی ارشد او طرح پیشنهادی کانون اصلاح و تربیت اطفال بزهکار بود.

دکتر آيت­ اله­ زاده­ شيرازی در سال 1343 برای ادامه تحصيل به ايتاليا رفت و در سال 1350 (1971) با درجه عالی موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته مطالعه و مرمت بناها و بافت های تاریخی از دانشکده معماری دانشگاه رُم گرديد. عنوان پايان­نامه دکترای وی Progetto di Rianimazione del Bazar di Isfahan il Centro Antico Commerciale a Culturale della Citta (پروژه احيای بازار اصفهان – مرکز کهن تجاری و فرهنگی شهر) بود. اين رساله دکترا، تحت نظارت و راهنمايي معمار مشهور ايتاليايي مرحوم پروفسور دکتر De Angelis dOssatانجام پذيرفت.

فعاليت­ های آموزشی و پژوهشی

- تدریس در رشته های معماری، مرمت در دوره های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، هنر اصفهان، شهید باهنر کرمان، علم و صنعت دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی. 1386-1355

- استاد راهنما و مشاور رساله های نهائی دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به تعداد 130 رساله در رشته های معماری، مرمت، پژوهش هنر و باستانشناسی 1386-1355

- ایفاء سهم در تشکیل نخستین دانشکده مرمت بناها و بافت های تاریخی (پردیس اصفهان) در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه فارابی پرديس اصفهان 1356

- عضو هیئت علمی مدعو دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تهران (تدريس در دوره کارشناسی ارشد و دکترا)

- عضو هیئت علمی مدعو دانشکده معماری، دانشگاه هنر اصفهان

- عضوهیئت علمی مدعو دانشکده معماری وشهرسازی، دانشگاه علم وصنعت ايران

- عضو هیئت علمی نیمه وقت دانشکده هنر و معماری،کارشناسی ارشد مرمت بناها و بافت های تاریخی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی.

- همکاری با دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی در تنظیم و تدوین دروس رشته کارشناسی ارشد تاریخ معماری و شهرسازی ایران.

- عضو هیئت علمی مجله علمی پژوهشی مجله هنرهای زیبا، دانشگاه تهران.

- عضو هیئت علمی مجله علمی پژوهشی معماری و شهرسازی صُفّه، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی.

کتاب­ها و ساير انتشارات

 1- باقر آيت اله­ زاده شيرازی، معماری اسلامی شکل، کارکرد و معنی، نوشته روبرت هیلن برند، انتشارات روزنه، 1383.

2- باقر آيت اله­ زاده شيرازی، اکرم بحرالعلومی، بین دو زمين لرزه: کتاب راهنمای ميراث فرهنگی در مناطق زلزله­خيز، نوشته سر برنارد ام فیلدن، ناشر: موسسه فرهنگی ایکوموس ایران، پایگاه پژوهشی ارگ بم، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، 1383.

3- باقر آيت اله­ زاده شيرازی، ترجمه فصل 16 از بخش سوم جلد سوم: معماری هخامنشی، فصل­های 39، 42 و 43 از بخش ششم جلد سوم: معماری دوران اسلامی به همراه تعليقات مترجم بر جلد سوم، جلد هشتم، از کتاب سیری در هنر ایران، نوشته پروفسور آرتور پوپ، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، در دست انتشار.

4- باقر آيت اله­ زاده شيرازی، مهرداد حجازی، حفاظت و مرمت سازه­ای میراث معمارانه، نوشته جورجو کروچی، در دست انتشار.

5- باقر آيت اله ­زاده شيرازی، مروری بررویکرد ایران معاصر به حفاظت میراث فرهنگی (تاليف، 1385)، موسسه فرهنگی ايکوموس ايران و پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری، در دست انتشار.

6 - باقر آيت اله­ زاده شيرازی، ترجمه منشورهای بين­المللی حفاظت: منشورها و قوانین محافظت معمارانه- پاکستان (1386)، منشورحفاظت مکان­های ارزشمند میراث فرهنگی – ايکوموس نيوزلند(1386)، منشور آتن، منشور ونيز، در دست انتشار.

7- باقر آيت اله­ زاده شيرازی، تاریخ معماری و شهرسازی شهر اصفهان، در دست تاليف.

فعاليت ­های کارشناسی بين­ المللی

 1- مطالعه و ارائه گزارش علمی در ارتباط با سه شهر اسلامی اندونزی (منطقه حفاظت شده تاریخی کدوس، دماک و چریبون)، یونسکو، ۱۹۷۵.

2- ارزیابی و کارشناسی شهر سمرقند ازبکستان برای ثبت در فهرست میراث جهانی - ICOMOS (شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی وابسته به یونسکو)، ۲۰۰۲.

3- ارزیابی و کارشناسی مجموعه فرهنگی تاریخی احمد یسوی در ترکستان قزاقستان - ICOMOS (شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی وابسته به یونسکو)،۲۰۰۳.

 مشاغل و فعاليت ­های اجرايي

-رییس دفتر فنی سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران در استان اصفهان1358 -1346

-رییس سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران و سرپرست اداره کل حفاظت آثار باستانی و بناهای تاریخی 1366-1358

-معاون اجرایی و قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور 1379-1366

-کارشناس و مشاور علمی حفاظت و مرمت بناها و محوطه های تاریخی فرهنگی 1386-1345

-مطالعه، طراحی و اجرای صدها پروژه مرمت و احیاء بناها و بافت­ های تاریخی و مجموعه های امروزین در ایران 1386-1342

-طراح و مدير پروژه طرح مطالعه، ساماندهی مرمت و احیای دولت­خانه صفوی در شهر اصفهان 1353-1349 و 1379-1374

-همکاری افتخاری در دوران بازنشستگی با سازمان میراث فرهنگی کشور در ارتباط با تهیه طرح مرمت و احیای مجموعه تاریخی فرهنگی عمارت مسعودیه تهران و نظارت افتخاری بر اجرای آن، مرمت ارگ تاریخی بم، مسجد کبود، گنبد جنت سرای اردبیل، دیر گچین، قصر بهرام ، عین الرشید و غيره

-عضو هيئت موسس و رييس موسسه فرهنگی ايکوموس ايران (Iran ICOMOS)، وابسته به شورای بین المللی بناها و محوطه­ ها وابسته به یونسکو.

-از پيشنهاد دهندگان طرح مطالعه، تنظیم و تدوین منشور ملی حفاظت بناها و محوطه هاو همکاری در اجرای طرح، موسسه فرهنگی ایکوموس ایران وابسته به شورای بین المللی بناها و محوطه ها و پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری.

-از بنيانگذاران سازمان میراث فرهنگی کشور. تهيه پيش­نويس اساسنامه و لايحه قانونی تشکيل سازمان ميراث فرهنگی کشور.

-از بنيانگذاران مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی.

-دبير کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران، عضو هيئت علمی کنگره، تاسيس دبيرخانه کنگره، برگزاری سه دوره اين کنگره ملی در ارگ بم و ويراستاری علمی وکوشش در چاپ پانزده جلد مجموعه مقالات سه کنگره مذکور 1386-1374

- موسس، مدیر مسئول و عضو هيئت تحريريه فصلنامه علمی،فنی، هنری "اثر" وابسته به سازمان میراث فرهنگی کشور. 1386-1358

- برگزاری نمایشگاه پژوهشی و هنری معرفی شهر تاریخی اصفهان با عنوان اصفهان شهر نور

(Isfahan city of light) در موزه بريتانيا 1976

-دبیر علمی دومین همایش معماری مسجد، دانشگاه هنر.

-دبیرعلمی کمیته معماری وشهرسازی، دومین همایش ملی بنیاد ایران­شناسی.

-دبیرعلمی همایش فرهنگ و هنر اصفهان در سده های یازدهم و دوازدهم هجری قمری -چهره های معماری و شهرسازی ، فرهنگستان هنر، آذر 1385.

- حضور فعال در مجامع علمی فرهنگی و شوراهای تخصصی در سطح ملی و بین المللی.

 عضويت ­ها

- عضو پيوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ايران 1386-1380

- عضو کمیته معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران

- عضو شورای فنی سازمان میراث فرهنگی کشور

- عضو هيئت موسس و رييس موسسه فرهنگی ايکوموس ايران، وابسته به شورای بین المللی بناها و محوطه ها، وابسته به یونسکو 1386-1379

- عضو هيئت داوری مسابقات بزرگ و ملی معماری مانند طراحی کتابخانه ملی ايران، طراحی مجموعه فرهنگستان ­های جمهوری اسلامی ايران و غيره.

- عضو افتخاری آکادمی معماری کشورهای شرقی

- عضو کمیته راهبردی پژوهش و حفاظت ارگ تاریخی بم

- عضو کمیته راهبردی پژوهش و حفاظت قلعه الموت

- عضو کمیته علمی کنفرانس بین المللی مطالعه و حفاظت از معماری خشتی یزد 1382

جوائز و تقديرنامه ­ها

-برنده جايزه بين ­المللی Award for Architecture به خاطر ارائه و اجرای طرح مرمت، حفظ و احياء بناهای تاريخی چهل­ستون، عالی­ قاپو و هشت­ بهشت در شهر اصفهان در سال 1980. در اين پروژه، دکتر ­شيرازی به عنوان طراح و مدير پروژه در سازمان ملی حفاظت آثار باستانی با موسسه شرق­شناسی ايتاليا IsMEO)(Italian Institute for Middle East and Far East-به سرپرستی دکتر Eugenio Galdieri همکاری داشتند. اين جايزه، به خاطر کار حفاظتی دقيق و گسترده­ صورت گرفته و گزارش­ های پژوهشی منتشر شده به مجريان آن اعطاء گرديد.

-چهره ماندگار عرصه معماری، مرمت و حفظ آثار تاريخی، همايش چهره ­های ماندگار، 1380.

- برنده جایزه تشويقی کتاب سال ايران برای ترجمه کتاب معماری اسلامی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی1382

-بازنشسته برگزيده ملی از سوی رياست جمهوری اسلامی ايران 1382

- خادم برگزیده میراث فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1382

 - استاد برگزیده سال از سوی دانشگاه آزاد اسلامی

-دریافت لوح تقدیر به مناسبت همکاری در همایش ملی بنیاد ایران شناسی

-دریافت لوح تقدیر از سوی انجمن صنفی معماران اصفهان 1383

- دریافت لوح تقدیر به عنوان خادم برگزیده میراث فرهنگی

-دريافت لوح تقدير در حوزه معماری و مرمت آثار باستانی از دومين همايش اخلاق و نياِش در آينه هنر و پژوهش 1386

· دريافت چندین تقدیرنامه از دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان استاد نمونه، وزارت مسکن و شهرسازی، بنیاد ایران شناسی، فرهنگستان هنر و غیره. 1386-1379

 دکتر سيد باقر آيت­ اله­ زاده­ شيرازی بعد از بيش از 40 سال تلاش خستگی­ ناپذير، صادقانه و با اخلاص برای حفظ و احيای هويت دينی و ملی ايران در روز يکشنبه بيست و هشتم مردادماه 1386 سبکبار و آسوده­خاطر به ديدار خداوند جل جلاله شتافت.

برگرفته از سایت رسمی دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی به آدرس : www.drbaghershirazi.ir

 

دکتر سید باقر آيت­ اله­ زاده شيرازی بنيان­گذار مرمت علمی بناها، آثار و محوطه ­های تاريخی در ايران
انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۶

طاهره صفار زاده :شاعر ،نویسنده ، مترجم و محقق


طاهره صفار زاده :شاعر ،نویسنده ، مترجم و محقق

طاهره صفّارزاده در 27 آبان سال 1315 درشهر سيرجان استان کرمان چشم به جهان گشود. تجويد و قرائت و حفظ قرآن را درسن 6 سالگي در مكتب آموخت‌. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را درشهر كرمان به اتمام رسانید. برای ادامه تحصیلات در امتحان ورودي دانشگاه در رشته‌هاي حقوق‌، زبان و ادبيات فارسي، و زبان و ادبيات انگليسي پذیرفته شد و در رشته زبان و ادبيات انگليسي ليسانس گرفت‌. نزد ملت ايران شهرت طاهره صفّارزاده با شعر "كودك قرن‌" پديد آمد.

پس از اتمام تحصیلات کارشناسی به عنوان مترجم متون فني در شركت نفت آغاز به کار کرد و پس از اخراج از کار براي ادامه تحصيل به انگلستان و سپس به آمريكا رفت‌. در دانشگاه آيوا، در گروه نويسندگان بين‌المللي پذيرفته و به كسب درجه MFA آن دانشگاه نايل آمد.

پس از بازگشت به ایران در سال 1349 به استخدام دانشگاه ملی سابق (شهید بهشتی کنونی) درآمد. در سال 55 به اتهام نوشتن شعر مقاومت ديني از دانشگاه اخراج گردید.

دکتر طاهره صفّارزاده پايه‌گذار آموزش ترجمه به عنوان یک علم و برگزارکننده نخستین نقد عملي ترجمه‌ در دانشگاه هاي ايران محسوب مي‌شود. در سال 1371 از سوي وزارت علوم و آموزش عالي دكتر صفّارزاده استاد نمونه اعلام گرديد .

علاوه بر مقالات گوناگون بیش از 14 مجموعه شعر و 10 كتاب ترجمه یا درباره نقد ترجمه از دکتر طاهره صفار زاده به نگارش در آمده است که از جمله آنها می توان به ترجمه قرآن حکیم (سه زبانه - متن عربی با ترجمه فارسی و انگلیسی)، مردان منحني، دیدار صبح، هفت‌سفر، روشنگران راه، انديشه در هدايت شعر، ترجمه‌هاي نامفهوم و ....اشاره کرد، وگزیده سروده‌های او به زبانهای گوناگون جهان ترجمه شده‌اند.

سوابق اجرایی و افتخارات

- تأسيس مركزي به نام كانون فرهنگي نهضت اسلامي

- اجرای طرح بازآموزي دبيران‌

- مسئوليت برنامه‌ريزي زبانهاي خارجي ستاد انقلاب فرهنگي

- عضو بنيانگذار كميته ترجمه آسيا

- شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان از سوي سازمان نويسندگان آفريقا و آسيا

- افتخار عنوان خادم‌القرآن‌ پس از انتشار ترجمه قرآن حكيم‌ در سال 1380

طاهره صفارزاده شاعر و استاد دانشگاه پس از یك دوره بیماری در بیمارستان ایرانمهر تهران در سن 72 سالگی درگذشت

طاهره صفار زاده :شاعر ،نویسنده ، مترجم و محقق
انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۶

پروفسور علی درویش زاده: پدر علم زمین شناسی ایران


پروفسور علی درویش زاده: پدر علم زمین شناسی ایران

پروفسور علی درویش زاده پدر علم زمین شناسی ایران در سال ۱۳۱۴ در بندر انزلی به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی ، تحصیلات متوسطه را در رشته علوم تجربی با کسب رتبه اول در دبیرستان فردوسی شهر بندر انزلی به اتمام رساند . پس از اتمام تحصیلات متوسطه در رشته زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه تهران مشغول تحصیل می شود و در سال ۱۳۳۷ از دانشکده علوم دانشگاه تهران در رشته زمین شناسی فارغ التحصیل می گردد.پس از اتمام تحصیلات کارشناسی در دانشگاه تهران استخدام می شود و همزمان تحصیلات کارشناسی ارشد خود را شروع ومدک کارشناسی ارشد زمین شناسی را در سال ۱۳۴۰ دریافت می کند.

پس از اتمام تحصیلات کارشناسی ارشد موفق به کسب بورس دولت فرانسه برای اخذ مدرک دکتری در رشته پترولوژی می شود و برای ادامه تحصیل در دکتری به فرانسه می رود و در دانشگاه کلرمون فران در گرایش پترولوژی مشغول تحصیل می گردد و در سال ۱۳۵۰ دکترای خود را از آن دانشگاه دریافت می کند. پس از بازگشت به ایران به عنوان هیئت علمی با مرتبه استادیاری در دانشکده علوم دانشگاه تهران مشغول به تدریس می شود. در سال ۱۳۵۵ به مرتبه دانشیاری و درسال ۱۳۶۳ به درجه استادی می رسد. دکتر علی درویش زاده عوامل موفقیت خود را لطف و عنایات خداوند، همت و علاقه باطنی وحمایت همسرخودشان می دانند.

افتخارات

- استاد نمونه دانشگاههای کشور از سوی وزارت علوم در سال 1372

- پژوهشگر برتر دانشگاههای تهران

- چهره ماندگار زمین شناسی ایران در دوره اول چهره ماندگار در سال 1380

فعالیت های علمی

- انتشار ۶۲ مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی،

- راهنمایی پایان نامه های ۶۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا

- مجری ۱۳ طرح تحقیقاتی دانشگاه تهران،

- عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

- رئیس کمیته زمین شناسی در حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم

- عضو کمیته برنامه ریزی آموزشی زمین شناسی شورای عالی انقلاب فرهنگی

- مدیر گروه زمین شناسی دانشگاه تهران

- تألیف و ترجمه بیش از ۱۸ جلد کتاب از جمله زمین شناسی ایران، آتشفشان شناسی ، دگرگونی و ماگماتیسم ایران ، کانی ها و سنگ ها پترولوژی تجربی و کاربردهای آن، ناآرامی های زمین، ماگمایی، سنگ شناسی دگرگونی، ماگما و سنگهای، زمین شناسی پوسته اقیانوسی، چینه شناسی، ، آتشفشان ها و رخساره های آتشفشانی و سنگ شناسی

 

پروفسور علی درویش زاده: پدر علم زمین شناسی ایران
انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۶

پروفسوريدالله فريد: جغرافیدان شهری


پروفسوريدالله فريد: جغرافیدان شهری

پروفسوريدالله فريد در اسفند ماه 1308 خورشيدي در شهر تبريز متولد شد. تحصيلات ابتدايي را در مدرسه ابتدایی كمال تبريز به اتمام رساند وپس از اتمام تحصیلات ابتدایی، تحصيلات دوره متوسطه را در دبيرستان فردوسي به اتمام رساند . برای ادامه تحصیلات وارد دانشسرا شد و دانشسرای مقدماتی را در شهر تبریز به پایان رساند و دیپلم ششم ادبی را در سال 1326اخذ کرد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه مشغول خدمت در آموزش و پرورش گردید . یدالله فرید در سال 1326 تحصیل در رشتة تاریخ و جغرافیا و علوم تربیتی دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز را آغاز و در سال 1329 موفق به اخذ لیسانس با رتبة اول شد . پس از اتمام تحصیلات کارشناسی راهی کشور فرانسه گردید و از اول سال تحصیلی 1958 دورة دکترا را در دانشکدة ادبیات علوم انسانی دانشگاه سوربن شهر پاریس را آغاز کرد و زیر نظر پرفسور پیرژرژ، استاد دانشمند ومعتبرجغرافیای کشور فرانسه و به مدت سه سال به تحقیق مشغول شد و پس از به پایان رساندن امتحان مقدماتی، در 16 آوریل 1961 از رسالة دکترای خود دفاع و با درجة ممتاز، دکترای جغرافیایی انسانی با گرایش شهری را از دانشگاه سوربن دریافت کرد.

دکتریدااله فرید در جریان تحصیل به مدت یک سال در انستیتوی ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه دربارۀ مسایل جمعیتی به تحقیق پرداخت و گواهی آن انستیتو را دریافت کرد.

دکتریدالله فرید بعد از اتمام تحصیلات عالیه خود به ایران باز گشت . زنده یاد دکتر یدالله فرید پس از بازگشت به ایران در امتحان استادیاری در دانشگاه تهران شرکت وبعد از پذیرش در آن به طور رسمی سال1343 به خدمت در دانشگاه تبریز مشغول وبه تدریس در دانشکدة ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه پرداخت.

در 1366 بعد از بازگشایی دانشگا‌ه‌ها برای بار دوم همکاری خود را با گروه جغرافیای دانشگاه تبریز را آغاز نمود. پس از بازنشستگی همکاری خود دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر را آغاز کرد و تا اواخر عمر در آن دانشگاه مشغول خدمت بود.

دکتر یدااله فرید در سال 1385 به عنوان چهره ماندگار منتخب جغرافي‌دانان کشور انتخاب گردید

كتاب جغرافياي جمعيت، شناخت‌شناسي و مباني جغرافيايي انساني، جغرافیا و شهرشناسی، سیر اندیشه در قلمرو جغرافیای انسانی و ... از تالیفات دکتر یدااله فرید بوده است که کتاب شناخت‌شناسي و مباني جغرافيايي انساني در سال 1380 به عنوان کتاب سال برگزيده شد و لوح سپاس رئيس جمهوري ايران را دريافت کرد . یدالله فرید افزون بر بیست مقاله در زمینه‌های جمعیت و رشد جغرافیایی دارد و چندین طرح تحقیقاتی دربارة مسائل جمعیتی و تنظیم خانواده به انجام رسانده است

سمت ها

- مدیریت گروه آموزشی جغرافیا

- معاونت و ریاست دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی

- مدیریت بخش شهرشناسی و جمعیت شناسی مؤسسة تحقیقات اجتماعی و علوم انسانی وابسته به دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز

سر انجام دکتر یدااله فرید پس از 50 سال فعالیت علمی در نيمه نخست مردادماه 1386 درگذشت و در قطعه هنرمندان وادي رحمت تبريز به خاک سپرده شد.

پروفسوريدالله فريد: جغرافیدان شهری
انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۶

دکتر محسن حبیبی، شهرساز و معمار و استاد گروه شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران


دکتر محسن حبیبی، شهرساز و معمار و استاد گروه شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران

دکتر محسن حبیبی استاد گروه شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال 1326 به دنیا آمد. ایشان در سال 1344 دیپلم متوسطه را در رشته ریاضی از دبیرستان شاپور شهرکرمانشاه اخذ کرد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه برای تحصیل در مقاطع بالاتر وارد دانشگاه شد. در سال 1352 فوق ليسانس (ديپلم) معماری را از داشگاه تهران دریافت کرد که عنوان رساله کارشناسی ارشد معماری او طراحي مركز شهر كرند در استان کرمانشاه بوده است. دکتر محسن حبیبی در سال 1359 دومین مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه تهران دریافت می کند و عنوان رساله کارشناسی ارشد اوسير تحول شهرنشينی و شهرگرايی در ايران بوده است. پس از اتمام تحصیلات کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل راهی کشور فرانسه می شود و در سال 1978 ديپلم تخصصی تحقيقات پيشرفته در شهرسازی با موضوع رساله ساماندهی فضايی مراكز شهری از دانشگاه پاريس دریافت می کند. در سال 1981 رساله خود با موضوع تركيب شهری ، از شهر سنتي به شهر نوين در مقطع دکتری را به اتمام می رساند و دکتری خود را از دانشگاه پاریس در رشته شهرسازی دریافت می کند . پس از بازگشت به ایران همکاری خود را با گروه شهرسازی دانشگده هنرهای زیبای دانشگاه تهران آغاز می کند. در سال 1362 به مرتبه استادياری ، سال 1368 دانشیاری و در سال 1375 به مرتبه استاد تمام گروه شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می شود. مديریت گروه شهرسازی دانشگاه تهران، سرپرست تحصيلات تكميلی دانشكده هنرهای زيبا، معاونت آموزشی دانشكده هنرهای زيبا و ریاست دانشكده هنرهای زيبا دانشگاه تهران از سمت های اجرای دکتر حبیبی در گروه شهرسازی و دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده است. دكتر سيد محسن حبيبی در سال 1381 به عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران شناخته می شود.عضویت پیوسته در موسسه ایکوموس ایرانو موسسه دکومومو ایران از مهمترین فعالیت‌های اجرایی دکتر محسن حبیبی می باشد. بیست و دو گزارش علمي ، یازده مقاله چاپ شده در نشريه های خارجی و بیست و هفت مقاله ارائه شده در سمينارها و كنگره ها و بیست و سه مقاله علمی – پژوهشی در نشریات داخلی از مهمترین فعالیت های علمی دکتر محسن حبیبی می باشد. ایشان عضو هیئت تحریریه مجله صفه، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، مجله دانشکده هنرهای زیبا و مجله محیط شناسی؛ دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران نیز می باشند. دکتر محسن حبیبی در طول عمر خویش بیش از شانزده مورد کتاب به چاپ رسانده است که از مهمترین آنها می توان به مرمت شهری ، مسکن حداقل، سرانه کاربری های شهری،از شار تا شهر ،زبان طراحی شهری در شهرهای کهن ، مکتب اصفهان ، خاطره شهر، قصه شهر و ... اشاره کرد. از کتاب‌های ترجمه شده دکتر محسن حبیبی می توان به کتاب شهرسازی: واقعیات و تخیلات، منطقه چیست؟ معماری بازسازی در فرانسه ، فناوری گنبد، فضای شهری و معلولین و... اشاره کرد.

فعالیت های اجرایی

دکتر محسن حبیبی در هيئت مشورتی انجمن ايرانشناسی فرانسه در ايران، شورای راهبری و هدايت طرح توسعه شهری (جامع) تهران ، شورای پژوهشی سازمان ميراث فرهنگی ، هيئت علمی كنگره های دو سالانه تاريخ معماری و شهرسازی ايران ، سازمان ميراث فرهنگی ، مركز ملی تحقيقات علمی فرانسه CNRS ، واحد جهان ايرانی كميته هنر شورای عالی برنامه ريزی وزارت فرهنگ و آموزش عالی و ... نیز عضویت داشته است.
دکتر محسن حبیبی در طول فعالیت های خود مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگی كشور ، رئيس بنياد مسكن انقلاب اسلامی، مشاور سازمان ملی زمين و مسكن ،مشاور معاون فنی و عمرانی ، شهرداری تهران و مشاور رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن نیز بودند.

دکتر محسن حبیبی، شهرساز و معمار و استاد گروه شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
انتشار : ۳ تیر ۱۳۹۶

تهران - صندوق پستی 1474954578

با درس آموزی از موفقیت های دیگران مسیر موفقیت را هموارتر طی کنیم. کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به وب سایت راه موفق می باشد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما